#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Neperformantele companii ale statului acorda prime mari, sustine deputatul Calin Potor

Neperformantele companii ale statului acorda prime mari, sustine deputatul Calin Potor

Revista nr. 92 | 23-07-2011 | Alexandru Mitchievici


Deputatul PNL Calin Potor, revoltat de risipa banilor publici (comunicat)

Deputatul PNL de Alba Călin Potor a luat atitudine faţă de hotărârea autorităţile statului de a premia anumiţi salariaţi din instituţii neprofitabile. Călin Potor a dat ca exemplu Ziua Energeticianului, sărbătorită pe 20 iulie; atunci salariaţii din sistemul energetic au luat prime consistente şi au beneficiat şi de o zi liberă de la serviciu.

„Este inadmisibil să se plătească prime de milioane de euro la companiile statului, respectiv la Complexurile Energetice din Gorj, Turceni şi Rovinari. Salariaţii din energie vor fi urmaţi la prime de minerii de la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, care vor primi o grămadă de bani până în data de 17 august, când se va sărbători Ziua Minerului”, a declarat Călin Potor.

Parlamentarul liberal a precizat că, dintr-un calcul incipient, rezultă că pentru cei peste 16.000 de salariaţi din sistemul minier şi energetic statul român va aloca peste două milioane de euro, doar pentru acordarea primelor de ziua Energeticianului şi cea a Minerului.

„Sunt de acord că oamenii din sistemele energetic şi minier trebuie să fie recompensaţi, însă populaţia trebuie să ştie că este vorba de companii de stat cu mari pierderi, unde nu s-ar impune risipirea banilor publici. Aceste premieri denotă inconştienţa conducătorilor statului român, care, pe de o parte taie salariile şi pensiile, iar, pe de altă parte, acordă sume grase pentru unele categorii de bugetari. Actualii guvernanţi continuă să îşi bată joc de români, cu atât mai mult cu cât ei au ajuns la Putere promiţând două lucruri, respectiv că vom trăi mai bine, şi că vor diminua corupţia. Nici una din aceste promisiuni nu s-a îndeplinit, însă sunt convins că drama românilor va lua sfârşit odată cu alegerile de anul viitor”, a concluzionat deputatul liberal.

Deputatul PNL Alba Călin Potor, 22 iulie 2011

 

Taguri: neperformante, companii, stat, acorda, prime, mari, ziua, energeticianului, Calin Potor, deputat, PNL Alba

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>