#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Deputatul PSD Radu Coclici crede ca lupta impotriva coruptiei a fost pierduta de Guvernarea Basescu-Boc

Deputatul PSD Radu Coclici crede ca lupta impotriva coruptiei a fost pierduta de Guvernarea Basescu-Boc

Revista nr. 92 | 23-07-2011 | Alexandru Mitchievici


„Lupta împotriva corupţiei a fost pierdută de actualii guvernanţi” (comunicat)

Raportul Comisiei Europene privind evoluţia justiţiei din România, în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) în domeniul justiţiei, spune că e nevoie de fermitate şi continuitate în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei, după cum consideră deputatul PSD de Alba, Radu Coclici.

„Comisia Europeană ne avertizează că nu am întreprins acţiuni urgente pentru a accelera soluţionarea unui număr important de dosare de corupţie la nivel înalt. Faptul că actualii guvernanţi nu au adoptat măsuri grabnice pentru a îmbunătăţi recuperarea produselor infracţiunii, urmărirea în justiţie a cazurilor de spălare de bani, precum şi protecţia împotriva conflictelor de interese în gestionarea fondurilor publice, arată că România este încă departe de a fi câştigătoare în bătălia anti-corupţie. Guvernul nu face altceva decât să arunce praf în ochii românilor şi să îi mintă cu neruşinare, spunând că situaţia se îmbunătăţeşte inclusiv în domeniul justiţiei, în timp ce adevarata realitate este cu totul alta”, a declarat Radu Coclici.

Deputatul PSD Alba a afirmat că România rămâne deficitară la capitolul gestionarea fondurilor publice, dar şi în cadrul autorităţilor care reglementează, verifică şi adoptă decizii privind plângerile din domeniul achiziţiilor publice...

„Acest Raport anual de monitorizare al CE are o importanţă specială, întrucât în funcţie de progresele semnalate se va lua hotărârea finală privind admiterea în Spaţiul Schengen a frontierelor aeriene române în această toamnă. Din nefericire, încă nu suntem credibili la nivel european, fapt care ne poate costa încă o amânare în procesul de integrare în Spaţiul Schengen. Responsabili pentru acest eşec sunt atât preşedintele, cât şi premierul şi miniştrii de resort, dar ne-am obişnuit ca în România nimeni să nu îşi asume greşelile, deci nimeni nu plăteşte pentru erori”, a mai spus deputatul.

Deputatul PSD Alba Radu Coclici
, 22 iulie 2011

 

Taguri: deputat, PSD Alba, Radu Coclici, crede, lupta, impotriva, coruptie, pierduta, regim Basescu, Boc

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>