#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Proteste pentru salvarea Rosiei Montane la Cluj si Bucuresti

Proteste pentru salvarea Rosiei Montane la Cluj si Bucuresti

Revista nr. 92 | 19-07-2011 | Alexandru Mitchievici

Hai la Hunoriadă!

„Comisia Naţională de Arheologie se întrece zilele acestea cu ministrul Culturii pentru primul loc în distrugerea patrimoniului de la Roşia Montană. Comisia de arheologie a validat strategia RMGC de a minimaliza importanţa şi valoarea patrimonială de excepţie a masivului Cârnic, ce găzduieste 7 km de galerii romane şi pre-romane, zeci de kilometri de galerii moderne, cu valoare arheologică şi arhitecturală deosebită, elemente de patrimoniu natural şi imaterial. Complexitatea patrimoniului
cultural al Masivului Cârnic, ca parte integrantă a patrimoniului cultural al Roşiei Montane, îi conferă unicitate la nivel naţional, european şi mondial, fapt confirmat de numeroşi experţi români şi internaţionali şi de instituţii cu prestigiu dincolo de orice dubiu.

Această iniţiativă deschide drumul către înlaturarea Cârnicului din Lista Monumentelor Istorice de Clasa A (cu valoare naţională şi internaţională); cel puţin aşa declară cu seninătate Kelemen Hunor, cel ce ar trebui să fie primul care se îngrijeşte de bunăstarea moştenirii culturale şi istorice.

Avem motive întemeiate să credem că ministrul nu mai are de mult nici ruşine, nici coloană vertebrală şi aurul i-a întunecat minţile. Toate declaraţiile sale recente indică un caz clasic de dedublare, Kelemen Hunor trecând de la ministru al Culturii la avocat al proiectului minier canadian, expert în investiţii economice şi clarvăzător al unui viitor exclusiv minier la Roşia Montană. (Se pare că ministrul s-a uitat in globul chel al lui Răzvan Teodorescu şi a găsit răspunsul la speranţele RMGC de a exploata în sfârşit aur)”, se arată într-un comunicat al organizaţiilor care se opun distrugerii Roşiei Montane prin proiectul minier canadian.

Mobilizare la Bucureşti:

Marti, 19 iulie, ora 12.00, în faţa Ministerului Culturii. Veniţi să le spunem „NU ACCEPT!” celor care tocmai au undă verde distrugerii masivului Cârnic de la Roşia Montană.

Mobilizare la Cluj:

Miercuri, 20 iulie, ora 13.00. Hai în Piaţa Unirii la Hunoriadă! Vino înarmat cu orice formă legală de protest să cerem demisia lui Kelemen Hunor!

 

Taguri: proteste, Rosia Montana, Cluj, Bucuresti, RMGC, cianura, Kelemen Hunor, demisia, masivul, Carnic

Ratari

Criticisme (1)

ROSIA MONTANA
24-07-2011
Buna ziua. SALVATI ROSIA MONTANA!!!!! Este o Valoare inestimata a neamului Romanesc pe care tradatorii din guvern vor sa o dea Francmasonilor. Sunt interese ascunse de a pune mana pe aceasta patrimoniu a neamului romanesc. Trebuie noi ca romani trebuie sa ne opunem acestui dezastru pe care guvernantii nostri il considera o afacere pentru ei!
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>