#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
FUN TO FLY RAPA ROSIE 2011

FUN TO FLY RAPA ROSIE 2011

Revista nr. 83 | 16-05-2011 | Gaston Mazzacane

 

editia a X-a

In fiecare an de 1 mai modelistii din Romania aleg sa sarbatoreasca in felul lor. La invitatia aeroclubului ARCHAEOPTERYX din Alba Iulia, toata suflarea modelistica se muta pentru un week-end la Rapa Rosie, cu modele, ceaune, gratare, corturi si rulote. Sub privirile placide ale oilor bastinase, impresurati de impozantul peisaj, departe de tumultul urban, pasionatii de aeromodele si automodele, vin sa zboare impreuna, sa gratareasca impreuna, sa se intalneasca dupa o iarna lunga si lipsita de activitate afara. Practic intalnirea de la Rapa Rosie este debutul oficial al sezonului in Romania.

In acest an s-a desfasurat a x-a editie. Organizata ca in fiecare an, in acelasi loc, in aceeasi perioada, de clubul sportiv ARCHAEOPTERYX din Alba Iulia, si sucursala Sebes, cu sprijinul Primariei Sebes, a Consiliului judetean Alba, a UM Sebes, si catorva inimosi sustinatori.

Activitatile libere de program, dar pline de savoare au fost: zborul cu planoare, elicoptere, avioane electrice sau termice, tractarea de bannere, lansarea de parasute - toate telecomandate, unele mai mici altele mai mari, unele construite complet de modelisti altele doar asamblate. Adevarate demonstartii de virtuozitate, evolutiile acrobatice sau zborurile linistite si bine calculate ale planoarelor, s-au impletit in baletul aerian multicolor si redus la scara ce poate fi vazut an de an doar aici. Pentru ca acest festival este deocamdata cel mai mare din tara noastra, cu cca 270 de piloti in fiecare an, insotiti de familii, sau prieteni. Distractia a fost completata de focul de tabara, tombola traditionala, si concursul de karaoke.

Lucrurile nu se opresc aici: Clubul Archeaeopteryx isi propune sa continue traditia acestui festival, an de an, alaturi de alte evenimente pe care le organizeaza: Festivalul de zbor cu parapanta de la Piatra Craivei (editia a II-a), programele de initiere in modelism cu copii din Sebes si Alba Iulia, scoala de zbor cu parapanta.


Informatii despre activitatile desfasurate de CS Archaeopteryx se pot gasi la :

Ovidiu Bora - 0732 499 377 / presedinte

www.archaeopteryx.ro


FUN TO FLY RAPA ROSIE 2011 FUN TO FLY RAPA ROSIE 2011 FUN TO FLY RAPA ROSIE 2011 FUN TO FLY RAPA ROSIE 2011 FUN TO FLY RAPA ROSIE 2011 FUN TO FLY RAPA ROSIE 2011 FUN TO FLY RAPA ROSIE 2011
Taguri:fun to fly, rapa rosie, ARCHAEOPTERYX

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>