#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Elevul albaiulianul Mihnea Costachi, pentru a patra oara campion de sah

Elevul albaiulianul Mihnea Costachi, pentru a patra oara campion de sah

Revista nr. 79 | 18-04-2011 | Alexandru Mitchievici


Şahistul albaiulian Mihnea Costachi a câştigat duminică pentru a patra oară titlul de campion naţional de şah. Este a patra oară în ultimii 5 ani când Mihnea Costachi îşi adjudecă titlul naţional suprem.

Mihnea Costachi (foto - arhivă
) s-a impus în competiţia de la Călimăneşti neînvins, reuşind 6 victorii şi 3 remize. Crescut la clubul municipal de şah albaiulian, Mihnea Costachi reprezintă în momentul de faţă două cluburi puternice ale oraşului de pe Bega: CSS 1 Timişoara şi AEM Luxten Timişoara.

Juniorul albaiulian – elev al Şcolii cu clasele I-VIII „Ion Agârbiceanu” – este pregătit de maestrul internaţional Mihai Ghindă, considerat cel mai bun antrenor roman al momentului. În acest an, deşi a  jucat la categoria băieţi 12 ani, fiind mai mic cu un an decât majoritatea contracandidaţilor la titlu, Mihnea Costachi a dominat turneul de la un capăt la celălalt reuşind să-i devanseze pe Andrei Dolană (Clubul Central de Şah Bucureşti) şi Călin Tiron (Politehnica Iaşi).

Prin reuşita de la Călimăneşti, Mihnea Costachi şi-a asigurat calificarea la campionatele mondiale de juniori care se vor desfăsura în luna noiembrie la Caldas Novas (Brazilia) şi la campionatele europene de juniori de la Albena (Bulgaria) din luna septembrie.

Alţi doi juniori din judeţul Alba au obţinut clasări superioare – situaţie care le asigură selecţia în loturile naţionale de juniori la categoriile lor de vârstă. Este vorba de Adrian Sechereş (locul 6 la băieţi sub 14 ani) şi George Ileană (locul 11 la categoria băieţi sub 10 ani).

În zilele următoare se desfăşoară probele de rezolvări de probleme (dezlegări), şah rapid şi blitz.

 

Taguri: elev, albaiulian, Mihnea Costachi, patra, oara, campion, sah, Mihai Ghinda

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>