#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
A fost lansata revista de istorie a Muzeului Ion Raica din Sebes

A fost lansata revista de istorie a Muzeului Ion Raica din Sebes

Revista nr. 4 | 29-10-2009 | Alexandru Mitchievici

La sfârşitul săptămânii trecute, la Casa Memorială „Lucian Blaga” din Sebeş a avut loc un moment de sărbătoare a vieţii ştiinţifice a Sebeşului, mai exact a Muzeului Municipal „Ion Raica”. Vineri, 23 octombrie, a fost lansat primul număr al revistei „Terra Sebus. Acta Musei Sabesiensis”, în care se vorbeşte (la nivel istoric, ştiinţific) despre Ţara sau Ţinutul Sebeşului, o zonă plină de istorie - este o revistă în care scriu numeroşi istorici tineri din Sebeş şi Alba Iulia, alături de alţi colegi mai experimentaţi, cu vechime, din ţară.
La eveniment, alături de Radu Totoianu - directorul muzeului din Sebeş - şi colegii săi, au participat academicianul Marius Porumb (care a sprijinit moral această apariţie editorială), istoricii Volker Wollmann din Germania şi Ioan Aldea de la Alba Iulia, Matei Drâmbărean - directorul Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Alba, Gabriel Rustoiu - directorul Muzeului Naţional al Unirii, precum şi numeroşi cercetători de la Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, DCCPCN. De asemenea, au mai fost prezenţi Mugurel Sârbu, primarul oraşului Sebeş, viceprimarul Adrian Bogdan şi senatorul Nicolae Dobra (un locuitor plin de pasiune faţă de urbea sa, Sebeşul).
Volumul, apărut în condiţii grafice de excepţie, reuneşte studii şi articole grupate astfel: Istorie veche şi arheologie, Istorie, (medie, modernă şi contemporană), Muzeologie-restaurare-conservare, recenzii şi note de lectură şi „Cronica”. Finanţarea a fost asigurată de Consiliul Local al Municipiului Sebeş şi de Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Alba.

Taguri:Muzeul Ion Raica, Sebes, Terra Sebus

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>