#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    

Pomul bun si omul copt

Revista nr. 72 | 03-03-2011 | Alexandru Mitchievici


„Pomul bun şi omul copt”

Cântecul oficial al PDL este scris şi interpretat de Mircea Rusu Band, un cântec în care se vorbeşte de „Omul bun şi pomul copt/ Ăştia n-or avut noroc”.

Tare mi-e teamă că imnul Partidului Prezidenţial se nimereşte de minune la Alba Iulia. „Omul Bun” (sau Big Brother, cum ar zice Orwell) conduce cu mână de fier, are dreptate întotdeauna şi nimeni nu îndrăzneşte să i se ridice împotrivă. Pomul copt trebuie tăiat, pentru ca oraşul să capete o nouă aură, modernă, luminoasă. Evident, doar „Omul Bun” e chemat să stârpească copacii uscaţi din parcuri, de pe puţinele spaţii verzi care mai sunt.

Sigur se vor găsi ziarişti cu mintea strâmbă şi conştiinţă gheboasă, aflaţi în simbria Stăpânirii, sigur se vor găsi tot felul de vinituri, cetăţeni de bine – care nu au nimic de-a face cu spiritul oraşului Alba Iulia – care vor spune, cu argumente, desigur, că e nevoie de „modernizarea” oraşului, de un nou „look” european. Oricum, unii au mai spus că vor să facă la Alba Iulia, în 2020 toamna, Capitala Europeană… a Inculturii şi Prostiei, spunem noi.

La 21 de ani de la Revoluţia în care PCR-ul a fost înlocuit de copilul FSN şi nepoţii săi, adică PSD şi PD (devenit şi Liberal), societatea civilă (?) din Alba Iulia are şansa să iasă la suprafaţă. Ameninţarea care planează asupra Parcului Custozza ar putea fi momentul Z în care ONG-urile din Alba Iulia să iasă la lumină, să demonstreze în sfârşit puterea (nevăzută) a societăţii civile.

În ultimii 15 ani, municipalitatea albaiuliană a distrus două stadioane şi a ciuntit toate parcurile din oraş – totul în numele bunăstării, al confortului şi al şoferilor votanţi. Ce uită „Omul Bun” este că peste vreo 10 ani, copiii actualilor şoferi votanţi nu vor mai putea admira pomi (fie ei şi copţi), dar în schimb vor respira un aer istoric, sumbru, cenuşiu, prăfuit şi poluat.


Editorial apărut joi, 3 martie 2011, în ziarul „Informaţia de Alba”, semnat de Iulian Brok


 

Taguri: pomul, bun, omul, copt, editorial, Informatia de Alba, ziar, PDL, parc, Custozza, Alba Iulia

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>