#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator

Oglinda-oglinjoara, cine-i cel mai corput din tara

Revista nr. 71 | 26-02-2011 | Alexandru Mitchievici


„Oglindă-oglinjoară, cine-i cel mai corupt din ţară?”

Acum e rândul poliţiei şi al vameşilor să fie urechiaţi de Traian Băsescu în prime-time la televizor. Lunile trecute au fost bugetarii, doctorii, pensionarii şi militarii pe post de duşman… Dar cine va urma? Cine va fi mâine inamicul public numărul 1?

Nu mai amintim de modul cum în 2009 ambasadele României din lume au realizat planul de voturi pentru Băsescu. Este istorie deja, nimic nu mai poate fi schimbat: Traian Băsescu a primit al doilea mandat drept cadou de la Ministerul de Externe, SIE, STS, SRI, care au numărat voturile aşa cum trebuie, adică 99% din voturile exprimate în ambasade au mers la candidatul Băsescu.

Cum finalul regimului Băsescu e departe, rămâne să asistăm în continuare la circul organizat pentru a compensa pâinea tot mai scumpă. Şarada anti-corupţiei e bună poate pentru votanţii naivi… pentru că toată lumea ştie că regimul Băsescu are o fundaţie coruptă (e vorba de rezultatul votului din ambasade).

Şarada va continua ciclic cu toate categoriile sociale (agricultori, pieţari, profesori, medici ş.a.m.d.) luate prin rotaţie în vizorul DNA-ului, care va plimba plevuşca pe la televizor pentru a uita şi de sărăcie, şi de criza economică şi de Bercea Mondialu şi de naşul Mircea Mondialu Băsescu. Marii mahări rămân în siguranţă, neatinşi de braţul lung al DNA-ului: Monica Ridzi, Dan Păsat, Bercea Mondialu, Antonie Solomon, Said Baaklini, Eugen Bogatu rămân intangibili pentru visătoarea justiţie românească, care prinde curaj doar când e vorba de cartofori, bişniţari şi pieţari de cartier.

Chiar dacă are privirea saşie, Traian Băsescu ar trebui să se ducă la oglindă, să se uite bine şi să spună ca regina cea rea din poveste: Oglindă-oglinjoară, cine e cel mai corupt din ţară? Şi va avea surpriza să vadă că PDL are corupţi mai mândri şi mai tari decât bieţii corupţi din Opoziţie (PSD, PNL şi PC). Iulian Brok

Editorial aparut miercuri, 23 februarie 2011, în ziarul „Informaţia de Alba”, semnat de Iulian Brok

 

Taguri: oglinda-oglinjoara, cine-i, cel mai corput, tara, Emil Boc, Traian Basescu, Elena Udrea, Monica Iacob Ridzi, Dan Pasat, ziar, I

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>