#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    

De ce nu creste iarba in jurul lui Basescu

Revista nr. 70 | 20-02-2011 | Alexandru Mitchievici


„De ce nu creşte iarba în jurul lui Băsescu?”

Surpriză de proporţii în PDL în această săptămână de februarie 2011: deputatul de Iaşi Nicuşor Păduraru a ieşit la rampă, în cel mai impetuos mod posibil. Dacă până acum nu auzisem de el - ca multă altă lume, de altfel -, de acum înainte vom fi atenţi la tot ceea ce va spune deputatul. Iată de ce... Într-una din întâlnirile de taină de la Vila Lac, Păduraru i s-a adresat astfel lui Traian Băsescu: „Domnule preşedinte, vă spun un singur lucru. Pentru că, sincer, în jurul dvs., rar creşte şi iarba. Mi-aş dori să găsim formula, şi dumneavoastră să o agreaţi, a acelui om care să vă zică argumentat şi „NU”. Când îl vom găsi pe acel om, cu certitudine partidul nostru va demonstra că are performanţe”.

Cam greu de găsit un asemenea om care să zică NU lui Băsescu. De la Boc la Udrea şi de la Liviu Negoiţă până la Baconschi sau Lucian Croitoru, toţi premierii virtuali se căciulesc în faţa preşedintelui. Mica armată de reformatori din PDL sunt de fapt o mare armată de yesman-i care se străduieşte din răsputeri să intre în graţiile lui El Lidero Maximo. Toţi yesman-ii ăştia atât au pupat mâinile lui Băsescu, doar-doar o fi miruit careva pentru ingrata postură de prim-ministru, încât au bătătorit locul din jurul preşedintelui, iar iarba verde în mod logic nu mai creşte.

Nu am crezut să existe în PDL vreo fiinţă umană în stare de curajul necesar pentru a-l critica pe Traian Băsescu - la fel ca la Alba Iulia, unde în ultimii ani nimeni nu a îndrăznit să-l conteste cumva pe Mircea Hava. De fapt, la Alba Iulia există unul, se numeşte Clement Negruţ, este deputat pe colegiul Sebeş-Blaj şi are nu zile, ci ore numărate în PDL.

Numai că în privinţa lui Nicuşor Păduraru curajul l-a ţinut, se pare, doar... două zile, pentru că, luat la întrebări, deputatul a dat-o la întors, s-a răzgândit, a spus că nu a vrut să-i reproşeze nimic preşedintelui suprem al României Portocalii, ayatolahul Traian Băsescu Întâiul.


Editorial apărut vineri, 18 februarie 2011, apărut în ziarul „Informaţia de Alba”, semnat de Iulian Brok

 

Taguri: de ce, nu creste, iarba, in jurul, Traian Basescu, Nicusor Paduraru, deputat PDL, Iasi, editorial, ziar, Informatia de Alba

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>