#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator

Cine i-a spart capul Sfantului Valentin

Revista nr. 70 | 17-02-2011 | Alexandru Mitchievici


„Cine i-a spart capul Sfântului Valentin?”


În plin sezon al iubirii, PDL apare câte se poate de dezbinat: pe plan naţional, marele Partid Prezidenţial pare măcinat de lupte intestine, între aşa-zişii reformatori şi vechii „grei” ai partidului: Radu Berceanu e atacat de Cezar Preda, Sebastian Lăzăroiu îl vorbeşte de rău pe Vasile Blaga, Berceanu face mişto de Teodor Baconschi, doar Elena Udrea vorbeşte cum vrea, de cine pofteşte, că are liber de la Marele Cupidon.

În acest timp, Cupidonul Jucător împarte vrajba şi ura la tot poporul, cu dărnicie: toate domeniile societăţii româneşti au fost antagonizate, divizate; nimeni nu a fost lăsat deoparte. Săgeţile portocalii otrăvite au fost trimise de Marele Cupidon în toate direcţiile, astfel că atunci când România va scăpa în 2014 de Traian Băsescu, ţara va fi răvăşită, măcinată, plină de sciziuni şi conflicte generate de un preşedinte care nu a ştiut să-şi manifeste dragostea pentru propriul popor decât cu bâta.

Nici la Alba Iulia PDL nu stă mult mai bine în sezonul Sfântului Valentin: senatorul Alexandru Pereş se ceartă cu Alexandru Bogdan, deputatul Negruţ îl acuză de maşinaţiuni pe Mircea Hava, iar Mircea Hava îi răspunde cu „ba pe-a mă-tii” şi vrea o demisie… de onoare.

Ce se întâmplă acum în societatea românească e doar o frescă – simplă, fidelă – a regimului Băsescu: s-au creat conflicte în toate sectoarele, profesori, poliţişti, armată, pensionari, bugetari, mame cu copii, doctori, judecători, avocaţi şi, mai nou, vameşi. În toate aceste sectoare au fost create conflicte menite să deturneze atenţia de la politica falimentară a Guvernului Băsescu-Boc.

Nu ştim exact ce se va întâmpla de Dragobete – un fel de Valentine’s Day mioritic şi autentic. Probabil că Hava, Pereş, Negruţ, Cezar Preda, Baconschi, Lăzăroiu, Berceanu şi ceilalţi îşi vor da în cap unii altora… până nu vor mai rămâne decât cei mai tari de cap. Pentru că nu-i aşa?, cel mai deştept cedează.

Editorial apărut marţi, 15 februarie 2011 în ziarul „Informaţia de Alba”, semnat de Iulian Brok

 

Taguri: cine, i-a spart, capul, Sfantul Valentin, editorial, ziar, Informatia de Alba, Alba Iulia, Valentine's Day

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>