#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator

Homo Cotrocenensis, omul nou visat de Traian B.

Revista nr. 70 | 15-02-2011 | Alexandru Mitchievici


„Homo Cotrocenensis, omul nou visat de Traian B.”

Dacă în Opoziţie sunt probleme identitare după naşterea Uniunii Social Liberale, la Putere nu e mai puţină linişte. Armatele de consilieri de imagine din jurul lui Traian Băsescu se dau pe spate doar-doar vor găsi un candidat prezentabil care să reprezinte PDL la alegerile prezidenţiale din 2014. Iar acest candidat ar urma să fie cel care va ajunge preşedinte al PDL în urma Convenţiei Naţionale din 14-15 mai 2011, adică peste foarte puţin timp.

Deocamdată doar Vasile Blaga şi Sorin Frunzăverde (fostul ministru al Apărării) şi-au anunţat intenţia de a candida la şefia PDL. Un al treilea nume care se vehiculează este cel al primarului de la sectorul 3 Bucureşti, Liviu Negoiţă.

Aşa cum a descris Traian Băsescu „omul nou”, acesta trebuie să fie sprijinit de mica armată de reformişti din PDL. Aşadar, cine poate să fie „omul nou” dorit de Băsescu? Probabil Liviu Negoiţă sau Teodor Baconschi…

Indiferent de numele care se va impune la şefia PDL, Băsescu îl va susţine numai dacă va avea şanse la alegerile prezidenţiale din 2014… pentru că Băsescu nu e obişnuit cu înfrângerile, şi nu ar vrea să-şi asocieze finalul celor două mandate cu o înfrângere a favoritului său în lupta pentru Palatul Cotroceni.

Principala calitate a „omului nou”, în viziunea lui Băsescu, este să fie „votabil” la alegerile din 2014; „votabil” în sensul în care, după două mandate băsesciene, populaţia – sătulă de preşedinţi jucători – să nu se sfiască totuşi să-l voteze la alegerile prezidenţiale.

Ştim din experienţele anterioare că Traian Băsescu acţionează, candidează, în ultima sută de metri, surprinzându-şi adversarii. De aceea credem că favoritul lui Traian Băsescu la şefia PDL va fi anunţat în ultima clipă, şi campania sa va fi impetuoasă, foarte determinată, ca un Blitzkrieg. Cel mai probabil, candidatul lui Traian Băsescu la şefia PDL va fi lansat ceva mai încolo: el trebuie să fie „omul nou”, un personaj cu alură de reformator, care să nu îndepărteze lumea, un personaj „votabil” la alegerile prezidenţiale în 2014.

Editorial apărut luni, 14 februarie 2011, în ziarul „Informaţia de Alba”, semnat de Iulian Brok

 

Taguri: Homo Cotrocenensis, omul nou, visat, Traian B, Basescu, editorial, ziar, Informatia de Alba

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>