#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator

Democratia PDL-ului are o limita, totusi

Revista nr. 70 | 14-02-2011 | Alexandru Mitchievici


„Democraţia PDL-ului are o limită, totuşi”

Conferinţa judeţeană a PDL Alba a arătat încă o dată că acest partid nu e pregătit pentru democraţia de partid. Un singur candidat pentru funcţia mare din partid – situaţia s-a repetat la vreo alte 20 şi ceva de filiale în care nu s-a prezentat decât un singur candidat pentru funcţia de şef al filialei. Doar la PDL Constanţa a fost un scenariu „hard”, unde oamenii celor doi contracandidaţi erau să se bată între ei.

Scenariul „soft” (dictat de şefii de la Centru) s-a repetat şi la Alba Iulia, unde a fost o mascaradă de alegeri: practic 99% din candidaţi au avut funcţiile asigurate.

O situaţie mai delicată a fost la funcţia de prim-vicepreşedinte, unde erau doar două locuri şi trei candidaţi. Un loc era din start câştigat de Ion Dumitrel – pentru că din funcţia de preşedinte al CJ Alba el dă toţi banii la cele 40 şi ceva de comune portocalii. Aşadar o luptă clară a fost doar pentru al doilea scaun de prim-vicepreşedinte, în care să băteau două personaje din colegiul Blaj-Sebeş: primarul Blajului, Gheorghe Rotar, respectiv deputatul Clement Negruţ. Rotaru l-a învins pe Negruţ la voturi, însă acesta din urmă a invocat jocul din culise, unde s-au dat indicaţii clare cine să nu fie votat.

Chiar dacă a fost ales alături de Gheorghe Rotar, deputatul Clement Negruţ s-a declarat dezamăgit de maşinaţiile de la alegerile judeţene ale Partidului Democrat Liberal.
Cunoaştem că istoria PD-ului este un lung şir de comploturi, manipulări şi execuţii de tip bolşevic: în 1992, Petre Roman a rupt FSN-ul în două, înfiinţând cu câţiva locotenenţi, printre care şi Băsescu, Partidul Democrat. În 2001, Traian Băsescu l-a executat pe Petre Roman şi a preluat conducerea PD.

Revenind la Clement Negruţ, acesta a ales ieri calea auto-exilării: şi-a dat demisia din toate funcţiile deţinute în cadrul Marelui Partid Prezidenţial. Cert este că zilele sale sunt numărate în Partidul Prezidenţial… Încotro se va îndrepta?

Editorial apărut vineri, 11 februarie 2011, în ziarul „Informaţia de Alba”, semnat de Iulian Brok

 

Taguri: democratia, PDL-ul, o limita, totusi, editorial, ziar, Informatia de Alba, Alba Iulia

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>