#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Salonul Anual al UAP Alba are loc… la Deva, de Ziua Culturii Nationale

Salonul Anual al UAP Alba are loc… la Deva, de Ziua Culturii Nationale

Revista nr. 65 | 13-01-2011 | Alexandru Mitchievici

Sciziunea filialei Alba a UAP continuă cu succes şi în 2011...

Sâmbătă, 15 ianuarie, la Galeria Forma din Deva are loc o expoziţie a Uniunii Artiştilor Plastici filiala Alba. 36 de artişti participă la o expoziţie care ar fi trebuit să aibă loc la Alba Iulia în decembrie 2010: este vorba de Salonul Anual al filialei Alba a UAP, care nu a avut loc la Alba Iulia la Galeria Municipală de Artă, aşa cum se întâmplă în fiecare an.

Galeria Municipală de Artă din Alba Iulia a fost ocupată în decembrie 2010 de o expoziţie „naţională” organizată de Traian Mârza, un artist plastic albaiulian care a înfiinţat Asociaţia Profesională „Uniunea Artiştilor Plastici” Alba Iulia. Artiştii care expun la Deva spun că nu au fost lăsaţi să organizeze Salonul Anual în decembrie 2010 la Alba Iulia, că nu au fost lăsaţi de Traian Mârza.

Expoziţia de la Galeria Forma din Deva va fi găzduită în perioada 15-30 ianuarie, iar vernisajul are loc în ziua de 15 ianuarie, ziua de naştere a lui Mihai Eminescu, care începând din acest an este sărbătorită ca Zi a Culturii Naţionale.

La Deva expun 36 de artişti plastici din judeţul Alba: 26 sunt membri ai UAP, iar 10 se află în etapa premergătoare acceptării în Uniune. Este o expoziţie în care sunt puse laolaltă experienţa celor maturi cu energia  tinerei generaţii de artişti plastici, unii membri ai UAP Alba, alţii urmând să devină membri.

La Galeria Forma din Deva expun următorii membri ai UAP Alba: Alexandru Antonescu, Crinela Antonescu, Mihai Ariciu, Livia Bar, Teo Bihari, Mircea Boeriu, Viorica Boitor, Ion Constantinescu, Eugen Cioancă, Dan Crecan, Horea Horhat, Mircea Epure, Nicolae Ispas, Noemi Kusztos, Ştefan Lipot, Florin Magda, Arina Muntean, Floare Muntean, Nicolae Muntean, Cristina Olievschi, Sorina Ţibacov, Alex Rădulesci jr., Sandu Rădulescu, Diana Ţuculescu, Gheorghe Urdea, Leontin Ţibacov – care sunt membri ai Uniunii Artiştilor Plastici.

Artişti care expun la Deva şi care urmează să fie primiţi în filiala Alba a UAP: Narcis Borteş, Loys Gherasim, Radu Roşian, Luminiţa Bretoiu, Andreea Anghel, Horea Bartoc, Cătălin Cioancă, Sebastian Ispas, Victor Petric, Eugen Măcinic.

 

Taguri:Salonul Anual, UAP Alba, are loc, Deva, Ziua Culturii Nationale, Dan Crecan, Traian Marza, sciziune, scandal

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>