#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Un autobuz pleaca din Epoca Ceausescu si revine pe strazile din Alba Iulia, intr-o expozitie eveniment

Un autobuz pleaca din Epoca Ceausescu si revine pe strazile din Alba Iulia, intr-o expozitie eveniment

Revista nr. 61 | 19-12-2010 | Alexandru Mitchievici

Marţi, 21 decembrie 2010, timp de aproximativ 2 ore, pe străzile din Alba Iulia va circula pentru ultima oară un autobuz folosit înainte de 1989, transformat într-un muzeu itinerant. Autobuzul va găzdui o expoziţie foto, prin intermediul căreia se încearcă reconstituirea ultimelor zile ale regimului comunist, după cum ne-a anunţat Liviu Zgârciu de la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia.

Zecile de poze care vor fi expuse cu acest prilej redau atmosfera de la Alba Iulia din ziua de 22 decembrie 1989 - ziua în care albaiulienii conduşi de Mihai Babiţchi au pus mâna pe Comitetul Judeţean al PCR Alba.

Cei care vor călători cu autobuzul din „Epoca de Aur” vor avea prilejul să trăiască experienţa unei călătorii cu transportul în comun al acelor vremuri. Alături de lipsa alimentelor, a curentului, a căldurii, şi altele, transportul în comun în ultimii ani ai regimului comunist a constituit o grea încercare pentru orice român.

Evenimentul îşi propune să reamintească albaiulienilor faptul că au ieşit în stradă în zilele de 21 şi 22 decembrie 1989, şi pentru că mersul cu autobuzul se transformase în acele zile de decembrie într-o adevărată aventură.

Manifestarea intitulată sugestiv, „Remember - Decembrie 1989” este organizată de Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Instituţia Prefectului Judeţul Alba, Societatea de Transport Public Alba Iulia şi Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.

Plecarea autobuzului va avea loc, marţi, 21 decembrie 2010, la ora 11.00 din faţa Palatului Adimistrativ din Alba Iulia. Până pe data de 24 decembrie 2010 autobuzul va staţiona între Sala Unirii şi Clădirea Babilon.


 

Taguri:autobuz, itinerant, pleaca, Epoca, Ceausescu, de aur, revine, strazile, Alba Iulia, expozitie, eveniment, muzeul, Unirii, STP, p

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>