#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Piesa „Pretioasele ridicole” va fi reluata in cadrul Serilor Skepsis la CCS Alba Iulia

Piesa „Pretioasele ridicole” va fi reluata in cadrul Serilor Skepsis la CCS Alba Iulia

Revista nr. 61 | 13-12-2010 | Alexandru Mitchievici


Miercuri, 15 decembrie 2010, ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, are loc a doua seară Skepsis din această perioadă a anului: este pusă în scenă comedia „Preţioasele Ridicole”, de Moliere. În prima seară Skepsis, care a avut loc luni, 22 noiembrie 2010, ora 19.30, tot la Casa de Cultură a Studenţilor, a fost prezentată în premieră piesa „Domnul de Pourceaugnac”, de acelaşi autor francez.

Aşa cum ne-au anunţat prietenii de la Skepsis, acţiunea piesei este redusă la o simplă conversaţie de salon, interesul piesei fiind expunerea ridicolului moravurilor preţioase ale unei aristocraţii degenerate: prostul gust literar, exprimarea somptuoasă în jargon de clasă, vocabularul absurd şi metaforele de prost gust proprii saloanelor preţioase din jurul anului 1660, în Franţa, autorul dorind satirizarea Preţiozităţii - una din trăsăturile vieţii sociale din acea vreme.

Organizatorii acestui eveniment teatral sunt Grupul Skepsis şi Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia. Intrarea liberă, aşa că toţi sunteţi aşteptaţi la o seară de teatru cu Skepsis! Cu cap!


 

Taguri:piesa, Pretioasele ridicole, reluata, cadrul, Serile Skepsis, Moliere, CCS Alba Iulia, Viorel Cioflica

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>