#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Cele două mari premii ale festivalului „Strugurele de Aur” 2009 au fost câştigate de reprezentantele Olteniei

Cele două mari premii ale festivalului „Strugurele de Aur” 2009 au fost câştigate de reprezentantele Olteniei

Revista nr. 2 | 18-09-2009 | Alexandru Mitchievici

*La secţiunea solişti vocali, Marele Premiu a fost câştigat de Emilia Dorobanţu din Slatina, iar la secţiunea dedicată instrumentiştilor Marele Premiu a fost adjudecat de Loredana Streche din Corabia

Sâmbătă, 12 septembrie, a avut loc gala laureaţilor a celei de-a IX-a ediţii a Festivalului Naţional de Folclor „Strugurele de Aur”. Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia a fost din nou gazdă bună pentru regalul folcloric purtând marca Jidveiului sub numele de „Strugurele de Aur”.

Judeţul Alba a reuşit să obţină premiul I la secţiunea solişti vocali, prin Ina Todoran - câştigătoarea festivalului folcloric Mamaia 2009, apoi un premiu pentru autenticitatea costumului popular - Adina Popa din Feisa, respectiv Premiul Cramei Jidvei pentru Ioana Ileana Breda din Şard. Ina Todoran a primit premiul din mâinile dirijorului Gheorghe Oprea de la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, care îndeplinit şi rolul de preşedinte de onoare a juriului.

Juriul a decis, iar vocea inconfundabilă a Marioarei Murărescu a dat citire câştigătorilor acestei a IX-a ediţii.

Solişti vocali:

Marele Premiu şi Trofeul Festivalului Naţional „Strugurele de Aur” 2009 - Emilia Dorobanţu din Slatina, judeţul Olt, 16 ani (premiul a fost înmânat de Claudiu Necşulescu, patron al firmei Jidvei, societatea care organizează festivalul „Strugurele de Aur”).

Premiul I - Ina Todoran din Crăciunelu de Jos, judeţul Alba, 16 ani.

Premiul I - Răzvan Năstăsescu din Sibiu, 20 de ani.

Premiul II - Raul Oltean din Gherla, judeţul Cluj, 20 de ani.

Premiul III - Ancuţa Corlăţan din Mănăstirea Humoru, judeţul Suceava, 18 ani.

Instrumentişti:

Marele Premiu şi Trofeul Festivalului Naţional „Strugurele de Aur” 2009 - Loredana Streche din Corabia, judeţul Olt, 19 ani (premiu oferit de Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba, însă un oltean get-beget). Trebuie spus că Loredana Streche a avut o participare foarte apreciată şi în secţiunea soliştilor vocali.

Premiul II - Florin Sas din Bistriţa, 29 de ani.

Premiul III - Marian Magheru din Turnu Severin, 17 ani.

Premii speciale:

Premiul Drumul Vinului-Ţara Vinului - Radu Pongracz, Remeţi, judeţul Maramureş, 17 ani.

Premiul Cramei Jidvei - Bogdan Cioranu din Vaideeni, judeţul Vâlcea, 18 ani, şi Ioana Ileana Breda din Şard, judeţul Alba.

Premiul Orchestrei „Jidvei România” - Mirel Chialda din Avrig, judeţul Sibiu, 18 ani.

Premiul de Popularitate - Georgiana Mănăila din Bucureşti, 18 ani.

Premiul Tinereţii - Paul Ananie, Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş, 15 ani.

Premiul pentru autenticitatea costumului popular - Adina Popa din satul Feisa, comuna Jidvei, judeţul Alba, 18 ani.

Premiul Centrului Cultural „Augustin Bena” al judeţului Alba - Daniel Pop din Şimleu Silvaniei, judeţul Sălaj, 16 ani, şi Mihaela Popa din Oradea, 16 ani.

Alături de alţi artişti consacraţi, de moştenitori şi muguri de tezaur, sâmbătă seară, pe scenă a urcat şi Eugenia Horoba, câştigătoarea Marelui Premiu a festivalului „Strugurele de Aur” 2008.


Cele două mari premii ale festivalului „Strugurele de Aur” 2009 au fost câştigate de reprezentantele Olteniei Cele două mari premii ale festivalului „Strugurele de Aur” 2009 au fost câştigate de reprezentantele Olteniei Cele două mari premii ale festivalului „Strugurele de Aur” 2009 au fost câştigate de reprezentantele Olteniei Cele două mari premii ale festivalului „Strugurele de Aur” 2009 au fost câştigate de reprezentantele Olteniei Cele două mari premii ale festivalului „Strugurele de Aur” 2009 au fost câştigate de reprezentantele Olteniei Cele două mari premii ale festivalului „Strugurele de Aur” 2009 au fost câştigate de reprezentantele Olteniei Cele două mari premii ale festivalului „Strugurele de Aur” 2009 au fost câştigate de reprezentantele Olteniei Cele două mari premii ale festivalului „Strugurele de Aur” 2009 au fost câştigate de reprezentantele Olteniei Cele două mari premii ale festivalului „Strugurele de Aur” 2009 au fost câştigate de reprezentantele Olteniei
Taguri:Strugurele de Aur 2009, Emilia Dorobanţu, Loredana Streche, Ina Todoran, Marioara Murărescu

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>