#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Ina Todoran, câştigătoarea festivalului folcloric Mamaia 2009, vine la Strugurele de Aur

Ina Todoran, câştigătoarea festivalului folcloric Mamaia 2009, vine la Strugurele de Aur

Revista nr. 2 | 07-09-2009 | Alexandru Mitchievici

La sfârşitul acestei săptămâni, în intervalul 10-13 septembrie, Alba Iulia găzduieşte a IX-a ediţie a Festivalului Naţional de Folclor „Strugurele de Aur”.

În concurs vor intra şi patru interprete din judeţul Alba, toate pregătite de profesoara Leontina Fărcaş în cadrul Şcolii de Arte a Centrului Cultural „Augustin Bena” Alba. Cele patru tinere artiste vin din zona Blajului, de pe Târnave: Ina Todoran din Crăciunelu de Jos, Denisa Balu - Feisa, Adina Popa - Jidvei, Alexandra Băcilă - Tăuni, comuna Valea Lungă. În urmă cu puţin timp, la finalul lunii august, Ina Todoran (16 ani) a devenit câştigătoarea Marelui Trofeu al Festivalului Naţional al Cântecului şi Dansului Popular Românesc Mamaia 2009.

Reamintim, ediţia din anul 2007 a „Strugurelui de Aur” a fost câştigată de Ancuţa Matei din Şibot, judeţul Alba. În 2008, s-au acordat două premii mari: Stana Stepanescu din Banat (judeţul Caraş-Severin) şi Eugenia Horoba din Târlişua, judeţul Bistriţa-Năsăud.

Festivalul Naţional de Folclor a devenit cel mai important festival de gen din Ardeal şi este realizat de Consiliul Judeţean Alba împreună cu producătorul de vinuri Jidvei, TVR şi Radio România Actualităţi (prin Radio Cluj, Radio Tg. Mureş). Spectacolele au loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, după următorul program: vineri şi sâmbătă (concurs şi recitaluri) cu începere de la ora 18.00, respectiv duminică (gala laureaţilor şi recitaluri), ora 20.00. Preţul este de 10 lei pe seară.

Taguri:Ina Todoran, Denisa Balu, Adina Popa, Alexandra Băcilă

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>