#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Oameni de afaceri italieni din 4 judete, nebagati in seama de autoritatile din Alba Iulia

Oameni de afaceri italieni din 4 judete, nebagati in seama de autoritatile din Alba Iulia

Revista nr. 50 | 27-09-2010 | Alexandru Mitchievici

Weekend plin pentru comunitatea oamenilor de afaceri italieni din judeţul Alba, alături de care s-au aflat conaţionali din Cluj, Sibiu, Timişoara, dar şi italieni veniţi de la Bucureşti sau din Italia.
Zilele italo-române au debutat vineri, 24 noiembrie, cu un concert susţinut de organistul Michele Sartori la biserica restaurată de la Reciu, biserică restaurată de firma Pomponio.
A urmat tot vineri un dineu printre invitaţi s-au aflat Gugliemo Frinzi – preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Italiei pentru România, Camillo Torta – Comunitatea Oamenilor de Afaceri Italieni din Cluj, Luca Anversa – patron al firmei Pomponio, Mario Bassi – patron Lactitalia din Timişoara, preotul Graziano din Bucureşti.
Invitat special a fost tânărul europarlamentar Massimo Onorevole Romagnoli, care se ocupă de situaţia italienilor din afara graniţelor statului italian.
Întâlnirea a fost deschisă de cuvântul lui Gianfranco Fraccarollo, directorul Centrului Cultural Italian „Giovani Morando Visconti” din Alba Iulia. Acesta a făcut şi o dare de seamă privind activitatea centrului cultural.
La întâlnirea omanilor de afaceri italieni au luat parte şi câţiva reprezentanţi ai autorităţilor locale: deputaţii Călin Potor şi Clement Negruţ, viceprimarul Ioan Bogăţan, consilierul local Toni Cornea, directorii muzeului albaiulian – Gabriel Rustoiu şi Constantin Inel.
Invitaţi au fost şi primarul Mircea Hava şi senatorul Alexandru Pereş, care însă au absentat nemotivat de la întâlnire. Gianfranco Fraccarollo a fost destul de diplomat şi a ţinut să amintească faptul că europarlamentarul Massimo Onorevole Romagnoli a făcut 1.000 de km pentru a lua parte la această întâlnire - cu toate acestea, primarul Mircea Hava şi senatorul Pereş nu au catadicsit să facă câteva sute de metri).
Însă deputatul independent de Alba Călin Potor nu şi-a menajat foştii colegii de partid, pe care i-a acuzat că sunt nepăsători faţă de interesele albaiulienilor.
Călin Potor a stat la aceeaşi masă cu viceprimarul Ioan Bogăţan şi cu deputatul PDL Clement Negruţ. Foşti colegi în PDL, deputaţii Potor şi Negruţ chiar au discutat câteva minute. Consilierul Toni Cornea a ţinut neapărat să vorbească cu fostul coleg de partid Călin Potor*.
Mai în glumă, mai în serios, deputatul Clement Negruţ a spus că încă mai e în Partidul Democrat Liberal... încă.

Sâmbătă, la Muzeul Naţional al Unirii, a urmat vernisajul expoziţiei „Relaţii culturale româno-italiene, oglindite în patrimoniul muzeului albaiulian (secolele XVI-XXI)”. Europarlamentarul Massimo Onorevole Romagnoli s-a aflat şi de această dată printre conaţionalii săi, alături de muzeografi şi alţi invitaţi.
Cu acest prilej a fost lansat şi un catalog al expoziţiei, catalog care a fost editat cu sprijinul Centrului Cultural Italian „Giovani Morando Visconti” din Alba Iulia.

*Ne reamintim faptul că pe 4 septembrie, cu ocazia Cupei Elit la golf de la Pianu de Jos au fost prezenţi şi deputatul Călin Potor şi primarul Mircea Hava. Potor tocmai dezertase din PDL-ul lui Hava. Cei doi s-au evitat, nu şi-au vorbit şi nu şi-au intersectat privirile deloc...

 


Oameni de afaceri italieni din 4 judete, nebagati in seama de autoritatile din Alba Iulia Oameni de afaceri italieni din 4 judete, nebagati in seama de autoritatile din Alba Iulia Oameni de afaceri italieni din 4 judete, nebagati in seama de autoritatile din Alba Iulia Oameni de afaceri italieni din 4 judete, nebagati in seama de autoritatile din Alba Iulia Oameni de afaceri italieni din 4 judete, nebagati in seama de autoritatile din Alba Iulia Oameni de afaceri italieni din 4 judete, nebagati in seama de autoritatile din Alba Iulia
Taguri:oameni de afaceri, italieni, judete, Alba, Timis, Sibiu, Cluj, nebagati in seama, autoritati, Alba Iulia

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>