#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator

Doar serviciile secrete mai cred in presedintele Basescu

Revista nr. 50 | 27-09-2010 | Alexandru Mitchievici

Un moment de cotitură pentru originala democraţie românească de după anul 1989: nemulţumiţi, poliţiştii români au ieşit în stradă. Au protestat în faţa Guvernului dar şi în faţa Palatului Cotroceni. A surprins vehemenţa poliţiştilor care au scandat agresiv şi şi-au aruncat caschetele în semn de dezavuare a politicii duse de preşedintele Băsescu.
„Ieşi afară, javră ordinară”, au strigat poliţiştii într-un gest fără precedent de contestare a autorităţii preşedintelui. Cel mai important om din statul României, preşedintele, a fost contestat public de reprezentanţii unei alte autorităţi: Poliţia Română.
Ziua de 24 septembrie 2010 va rămâne una de referinţă pentru prăbuşirea autorităţii preşedintelui României (nu contează că îl cheamă Traian Băsescu, ci faptul că el conduce România).
Primele reacţii ale Preşedinţiei au fost ca în faţa blocului, între copii. La scurt timp după miting, Băsescu a răbufnit iraţional, ceva de genul „Ba pe-a mă-tii”, adică a declarat că renunţă la serviciile oferite de Poliţie şi Jandarmerie. De acum încolo, Traian Băsescu se mai bazează doar pe SPP şi pe celelalte servicii secrete – la fel cum a făcut şi Ceauşescu în 1989, când a rămas înconjurat şi protejat doar de Securitate.
Gestul renunţării la serviciile Poliţiei a fost urmat duminică de o atitudine similară făcută de prim-ministrul Emil Boc.
Întâmplarea din 24 septembrie 2010 ne aduce aminte de momentul Decembrie 1989 când Armata a întors spatele lui Nicolae Ceauşescu. Armata nu a mai răspuns comenzilor lui Nicolae Ceauşescu, iar pentru represiunea de la Timişoara dictatorul a ales să folosească gărzile patriotice (prcatic simpli muncitori) din Oltenia şi forţele Securităţii.
În acest moment regimul Băsescu este muribund. Este de datoria românilor dacă vor să scurteze sau să prelungească agonia acestui regim semi-dictatorial.

Eidtorial de Iulian Brok apărut în ziarul „Informaţia de Alba”, luni, 27 septembrie 2010
 

Taguri:doar, serviciile secrete, mai cred, presedintele, Traian Basescu, editorial, Informatia de Alba

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>