#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Victorie a democratiei si a bunului simt in Consiliul Local Cugir

Victorie a democratiei si a bunului simt in Consiliul Local Cugir

Revista nr. 50 | 30-09-2010 | Alexandru Mitchievici

„Victorie a democraţie şi a bunului simţ în Consiliul Local Cugir”

Ziua de miercuri ne certifică credinţa că există speranţă în ceea ce priveşte normalizarea vieţii politice din Cugir. După mai bine de un an de tensiune socio-politică,  voit şi inutil întreţinută de ambiţiile şi interesele unor lideri ai organizaţiilor locale ale PDL şi PSD, în sfârşit voinţa electoratului cugirean,  exprimată în mai multe rânduri,  este respectată. Viceprimarul Rodica Florea poate să-şi continue mandatul după ce în şedinţa de marţi, 28 septembrie a trecut Proiectul de Hotărâre, iniţiat de consilierii PNL, care au solicitat revenirea la hotărârea de suspendare şi înlocuire a viceprimarului liberal. Trei voturi, pe lângă cele ale liberalilor, au înclinat balanţa spre o politică locală responsabilă, corectă şi matură. Acest vot de onoare a celor trei consilieri locali a însemnat recunoaşterea deciziei iniţiale a  majorităţii consilierilor locali prin care Rodica Florea a fost aleasă viceprimar, precum şi respectarea voinţei electorale care s-a exprimat în favoarea tandemului primar, Adrian Teban (foto) - viceprimar, Rodica Florea.
Deşi PNL Cugir nu cunoaşte numele consilierilor care au votat pentru viceprimarul Rodica Florea, votul fiind secret, le mulţumeşte pe această cale, cu atât mai mult cu cât negocierile cu conducerile celor două partide, PSD şi PDL nu au avut succes. Cei trei consilieri au dat dovadă de maturitate politică, prin votul lor arătând  că voinţa cetăţenilor trebuie respectată, chiar şi atunci când conducătorii locali ai unor partide sunt total aserviţi intereselor lui Traian Băsescu.
Este o victorie a democraţiei şi a bunului simţ, o victorie a responsabilităţii politice individuale a consilierilor locali, împotriva unor conduceri care doar mimează opoziţia, în fapt fiind în raport de complicitate cu  puterea. Este limpede că actualul partid de guvernământ, prin forţa financiară, propune unele variante conducerii PSD-ului cugirean, însă, începe să fie tot mai evident că „monstruoasa coaliţie” PSD+PDL, făcută în toamna lui 2008, începe să se destrame şi la Cugir, încet, dar sigur.


Biroul de Presă PNL Cugir

 

Taguri:victorie, democratie, bunul simt, Consiliul Local, Cugir, Adrian Teban, Rodica Florea

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>