#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Un spectacol eveniment semnat de Alexandru Dabija este prefata Festivalului International de Teatru 2010 de la Alba Iulia

Un spectacol eveniment semnat de Alexandru Dabija este prefata Festivalului International de Teatru 2010 de la Alba Iulia

Revista nr. 49 | 23-09-2010 | Alexandru Mitchievici

Teatrul de Păpuşi Prichindel din Alba Iulia împreună şi partenerul său Consiliul Judeţean Alba au anunţat astăzi cea de-a V-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Alba Iulia.

Festivalul va fi prefaţat de un spectacol eveniment care va avea loc miercuri, 29 septembrie 2010, ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia: este vorba de spectacolul „Pyramus & Thisbe 4 you”, realizat de Teatrul Odeon din Bucureşti. Teatrul Odeon este partenerul teatrului din Alba Iulia la primele trei ediţii ale festivalului, 2006-2008, în vremea când Festivalul se numea „Poveşti pentru Copii şi Oameni Mari”.

Spectacolul are regia semnată de regizorul Alexandru Dabija, iar pe scenă îi vom putea revedea pe actorii Dorina Lazăr, Rodica Mandache, Pavel Bartoş ş.a.
Biletele se găsesc deja la sediul Teatrului de Păpuşi din Alba Iulia sau la Casa de Cultură a Sindicatelor, preţul fiind de 15 lei pentru adulţi şi 9 lei pentru elevi şi studenţi.

Iată câteva dintre ecourile din presă ale spectacolului:
…„E o comedie care te face să râzi cu lacrimi şi care exorcizează toată negativitatea strânsă de multă vreme în clădirile teatrelor româneşti. Îţi aminteşte plăcerea de a vedea o creaţie cu sens, în care zăreşti, în spatele formei, un gând puternic şi inteligent. Genul de spectacol de care ţi se face dor…”
Cristina Modreanu www.artactmagazine.ro
…„Pyramus & Thisbe 4 you  e genul de spectacol pe care ai vrea să-l vezi încă o dată, imediat după ce s-a terminat. (...) Spectacolul lui Dabija este o nebunie curajoasă şi nu încalcă nici o limită a bunei cuviinţe (deşi multe momente îţi paralizează secunde întregi privirea)…”
Dan Boicea, „Adevărul”
…„Dabija şi actorii săi se joacă cu epocile, spaţiile, tipologiile, clişeele, che­ile de lectură şi reuşesc să facă cel mai bun spectacol de "entertainment" de pe scenele bucureştene. În plus, e o montare care are mari şanse să satisfacă atât gusturile unui public elevat cât pe şi ale celor care vin la teatru doar „să se râdă”…”
Robert Bălan, „România Liberă”.

 

 

Taguri:spectacol eveniment, semnat, Alexandru Dabija, Odeon, prefata, Festival, International, Teatru, 2010, Alba Iulia

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>