#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Inca o victorie a pavelelor impotriva spatiilor verzi din Alba Iulia

Inca o victorie a pavelelor impotriva spatiilor verzi din Alba Iulia

Revista nr. 47 | 10-09-2010 | Alexandru Mitchievici

De câteva zile pe Bulevardul Revoluţiei – în dreptul Spitalului Judeţean Alba – se lucrează. Reprezentanţii firmei Elis au raşchetat spaţiile verzi în vederea pavării cu deja celebrele pavele marca Mircea Hava.

Din păcate, albaiulienii nu au protestat: albaiulienii refuză să vadă că se duce un război împotriva spaţiilor verzi care practic este un război împotriva albaiulienilor însăşi. Pentru că dacă nu sunt spaţii verzi, nu mai este aer curat, nu mai putem respira şi ne înecăm cu praf de pe asfalt şi cu miros de benzină şi motorină de la maşini.
Ştim că albaiulienii sunt în majoritate vinituri de la sate, care nu au conştinţă cetăţenească, nu au conştiinţă ecologică. Nu-i interesează că nu mai sunt grădini, că nu mai este iarbă verde – pentru ei contează „că arată bine” pavelele, că sunt amenajate spaţii de parcare a maşinilor.
Din nefericire, ei, locuitorii veniţi de pe la sate, nu ştiu că locurile de parcare s-au făcut printr-o măsură criminală a Primăriei Alba Iulia: distrugerea spaţiilor verzi.

Aşadar pe Bulevardul Revoluţiei se rade iarba verde, iar vechile borduri sunt înlocuite cu borduri mai noi, mai mândre, evident de la Elis Petreşti.
În acest moment Alba Iulia nu mai e Oraşul Marii Uniri, ci Oraşul Marii Biscuiri!

 


Inca o victorie a pavelelor impotriva spatiilor verzi din Alba Iulia Inca o victorie a pavelelor impotriva spatiilor verzi din Alba Iulia Inca o victorie a pavelelor impotriva spatiilor verzi din Alba Iulia
Taguri:o victorie, pavelele, impotriva, spatiile verzi, Alba Iulia, Mircea Hava

Ratari

Criticisme (4)

mary
10-09-2010
Si la Blaj s-au desfiintat spatiile verzi de langa blocuri si au fost inlocuite cu pavele.
Raspunde
 
Autor
10-09-2010
Ieri am trecut prin Blaj si am vazut ce se intampla acolo cu pavelele... Nu stiu de ce dar am impresia ca macar o parte din pavelele din Blaj sunt aduse din Alba Iulia, sunt pavele mai vechi pe care Mircea Hava le arunca - ca pe niste oase - amicului sau Ghita Rotar.
telu
11-09-2010
tu care ai scris acest articol cred ca nu esti tocmai normal dar dr.liviu stooica te pote ajuta este de neuro, este adevarat ca spatile verzi sunt bune,dar si vietile oamenilor sunt bune nu?,caci acest bulevard nu mai avea spatiu de masinile multe,si cand vine vorba de o ambulanta unde sa se dea si aceste masini la oparte,pe spatiu verde nu si mane vi ca nus locuri de parcare si ca nu sa largit soseaua,pentru ca nu ai ajuns intro ambulanta sa vezi cum este sa stai in spatele a multor masini sa vezi ce coloana se face ca de la fortuna pana la spital faci cu masina 40-160 min prietene,datar dumnezeu sa ajungi intr-o ambulanta sa vezi si tu ce inseamna spatiu verede sau spatiu sa pota sa treaca autovehiculele normal ca sa nu mai trebuiasca sa stai minute in sir pana ce ajungi de la fortuna pana la stadion si inapoi vedetes intr-o ambulanta cel care ai scris acest articol ,futetai spatile verzi si sa dea sa ajungi sa te poti ingropa in iele pana si crucea sa-ti fie de spatiu verde ,pote asa antelegi ca trebuia acea sosea sa fie largita ca sa pota sa se parcheze si masinile si sa nu trebuiasca sa ingreuneze traficu,ca masinile nu puteau trece de masinile parcate pe margine............acest hava mircea a facut multe in acest oras ca tu sa poti sa te plimbi ca si intrun oras european sau cel putin sa areye asa ,nu sa te apuci sa scri la comanda altui prost mai mare ca si tine......vedereai la noapte numa spati verzi mascota dracu sa te ia amin
Raspunde
 
messi
11-09-2010
telu e prescurtarea de la tembelu? cred ca da....
 
Forlan
13-09-2010
telu esti un mare dobitoc. Da, tu, MAAAAAREEEEEE!:)
 
adevaratul telu
15-09-2010
Telule, ai inebunit? Ti-a luat Hava mintile? Bagabontule! Mars la scoala ca esti la teologie si iti iei examenele numa cu interventii PDL
 
Adela
29-09-2010
Dom'le......mai usurel cu injuratul.Suferi si matale de boala romanului care daca nu isi urla lipsurile intelectuale in public nu se simte bine? Dr. Liviu Stoica ar avea ce sa-ti spuna...si matale lui, daca te-ai documenta inainte de a citi. Asa, ca de la o taranca prin bun simt si pasiune, iti spun: du-te, dom'le,si smulge "buruiana"de pe curtea matale, daca ai una. Daca nu,ai respect pentru treburile publice, care...hmmm...nu sunt toalete,chiar manjite de cei de teapa matale....sunt publice pentru ca privesc un interes comun. N-ai loc cu masina? Simplu:cauta un loc. Nu cunosti Alba Iulia destul de bine incat sa ocolesti zonele problema? Atunci tine-ti gura cand discuta cei ce apartin acestui loc. Sau, si mai bine, lasa-ti masina acasa. Da, stiu,nu mai are de unde sa polueze Guta si nici fomeile dupa ce sa intoarca un capsor la fel de sec precum continutul comentariului matale la care-mi pierd eu vremea sa raspund. Concret...cum tot ii dai cu sfinti si dumnezei...mataluta nu stii vorba cu paiul si cu barna? Ca sa nu mai zic ca ti se-ntoarce, vereeeeeee! Intreit! Sau, cum zice Cartea Sfanta, vor plati urmasii pana la a saptea generatie! Grozava proba de iubire ne-ai dat,profet al prafului si-al betonului!
amadeus
14-09-2010
...D-nule TELU,cred ca ar trebui sa inveti sa te exprimi mai frumos,nu asa jegos...poate ca altcineva ar trebui sa treaca pe la doctorul Stoica sau din nou pe la scoala(imi cer scuze,dar cu asa limbaj ca al d-voastra...)!!!
Raspunde
unu
23-12-2010
etimologia cuvantului telu.... hmmm, sa fie vorba de scula aia de spalat pe jos,i-a auzi culmea tupeului cine vorbeste de funie in casa spanzuratului, telu cu dunga pe buletin, vorbeste de dr. stoica, na ca asta-i buna!!!
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>