#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Ministrul Invatamantului are probleme cu limba romana

Ministrul Invatamantului are probleme cu limba romana

Revista nr. 46 | 05-09-2010 | Alexandru Mitchievici

Daniel Funeriu ne-a amintit astăzi la Alba Iulia de fiica prezidenţială cu a ei „succesuri” împotriva limbii române...

Daniel Funeriu a declarat jurnaşiştilor prezenţi la 9 dimineaţa într-o declaraţie oficială înaintea întâlnirii cu inspectorii şcolari generali din ţară că „modificările brutale, modificările bruşte în sistemul educaţional nu face bine nimănui”.
Daniel Funeriu fusese întrebat despre situaţia programei şcolare, iar el a răspuns: „Atunci când consiliul de curicullum pe care l-am format la nivelul ministerului va considera că acest lucru este fezabil.
Am avut o primă întâlnire a consiliului pentru curicullum, opţiunea nopastră a fost să construim în sfârşit în România un curiculum, o programă şcolară pe baze ştiinţifice.
Ne grăbim, dar nu ne pripim. După cum ştiţi elaborarea unui curicullum trebuie să treacă prin diferite faze. În primul rând trebuie să se elaboreze un cadru de referinţă curicular care trebuie să ne spună cum trebuie să arate elevul român la fiecare curs, urmat de o dezbatere publică pentru că până la urmă este o alegere a societăţii modul în care trebuie să arate copiii noştri, după care se va trece efectiv la elaborarea programelor şcolare. Putem avea un orizont, în urma discuţiilor cu consiliul de curiculum, pentru un prim document în 2011 şi aplicarea practică ulterioară. Trebuie să ştiţi că toate teoriile educaţionale arată că modificările brutale, modificările bruşte în sistemul educaţional nu face bine nimănui. Deci trebuie să avem un calendar foarte bine stabilit, iar consiliul de curiculum va stabili acest lucru fiind o comisie de experţi”.

 

Taguri:Daniel Funeriu, ministrul, Invatamantului, probleme, limba romana, Alba Iulia

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>