#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Balaurul bondoc, o creatura preistorica descoperita la Rapa Rosie, langa orasul Sebes

Balaurul bondoc, o creatura preistorica descoperita la Rapa Rosie, langa orasul Sebes

Revista nr. 46 | 31-08-2010 | Alexandru Mitchievici

Isterie naţională în presa românească azi, marţi, 31 august 2010 Anno Domini, din cauza balaurului bondoc descoperit la Râpa Roşie, lângă Sebeş, judeţul Alba. Fiecare a scris ce a vrut, ce a ştiut, cum a putut... după posibilităţi.

Iată ce a fost scris pe site-ul Pro TV-ului...

„Balaurul bondoc, „monstrul” ce a sălaşluit în România acum milioane de ani

Vine direct din Jurassic Park şi, fără nici o glumă, a fost stăpan pe aceste meleaguri. Nici o alta lighioană nu mişcă în faţa... balaurului bondoc.
Scheletul unei astfel de creaturi a fost localizat de un cercetător din Cluj, care şi-a uimit colegii din întreaga lume.
Avea dinţi puternici, gheare ascuţite şi era un balaur fioros. Aşa susţin paleontologii care au descoperit lângă o mlaştină, din apropierea oraşului Sebeş, scheletul fosilizat al unui VELOCIRAPTOR dintr-o specie necunoscută până acum. Pe înţeles - un dinozaur carnivor, agresiv, care arată ca un curcan uriaş.
Fiara a trăit acum 70-80 de milioane de ani în toată Europa, inclusiv la noi. Măsura atinge de la cap la coadă 2 metri, dar culmea vâna animale mai mari decât el, pe care le sfâşia.
Deşi era o rudă îndepartată a celebrului Tiranosaurus Rex şi nu era deloc simpatic, oamenii de ştiinţă i-au dat totuşi un nume ieşit parcă dintr-un basm: balaurul bondoc.
Cercetatorii străini s-au grăbit să-l felicite pe românul care l-a descoperit pe bondoc şi astfel a venit cu informaţii extrem de utile pentru întreaga lume ştiinţifică.
Şi printre localnicii din Râpa Roşie, comuna în care au fost găsite resturile, anunţul a făcut senzaţie. În straturile geologice din aceasta zonă au fost descoperite şi alte fosile.
Balaurul bondoc, cum a fost el botezat „s-ar putea să fi fost unul dintre cei mai mari prădători din ecosistem”, după cum a explicat co-autorul cercetării, Zoltan Csiki de la Universitatea din Bucureşti. El a mai precizat că nivelul crescut al mării în acea perioada a făcut ca zona în care au fost descoperite fosilele să fie un fel de insulă într-un arhipelag.
Înaripat şi arătând ca o rudă apropiată velociraptorului, deşi acesta din urmă a trăit în cu totul alte zone ale Globului, balaurul se pare că măsura în jur de doi metri lungime şi avea o structură mai solidă decât a velociraptorului.
„Este unul dintre lucrurile acelea ciudate care te fac să-ţi aduci aminte că dacă ţi-ai imaginat vreodată că nu mai ai nimic de descoperit greşesti amarnic”, a declarat Matthew T. Carrano, specialist în studierea dinozaurilor la Muzeul Naţional de Istorie Naturală din Washington.
Noile fosile sunt de fapt un schelet parţial, cu oase ale picioarelor, şoldurilor, o parte din coloana vertebrală, membre inferioare şi superioare, coaste şi bucăţi din coadă.
Balaurul bondoc avea pe unul dintre degetele de la picioare o gheară mai mare pe care o folosea cu precădere pentru a-şi sfâşia prada şi dedesubutul ei, una mai mică, ce-i slujea ca „unealtă” ajutatoare. Numele de „bondoc” i-a fost dat pentru că acest dinozaur era scund şi avea muschii de la picioare foarte bine dezvoltaţi, semn că balaurul bondoc era mai degrabă un animal de forţă decât unul de viteză”.


Evenimentul Zilei a fost primul ziar care a scris de balaurul bondoc... şi a dat-o în bară

„Bucăţi din scheletul noului dinozaur, printre care părţi din membre, bazin, vertebre şi coadă au fost descoperite la Sebeş de o echipă condusă de Matyas Vremir, de la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei. Bucăţi din scheletul noului dinozaur, printre care părţi din membre, bazin, vertebre şi coadă au fost descoperite la Sebeş de o echipă condusă de Matyas Vremir, de la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei”.

Am sunat la Cluj şi cei de la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj au spus că la ei nu există nici un cercetător numit Matyas Vremir.
Iar ceea ce scrie Pro TV-ul cu comuna Râpa Roşie e tare de tot... Nici vorbă de comuna asta. Mai degrabă e vorba de comuna primitivă din care vin şefii ziariştilor de la Pro.


Foto: Rareş Tileagă, revista „Alba. Pagini de vacanţă”
a Consiliului Judeţean Alba
 

Taguri:balaurul, bondoc, creatura, preistorica, descoperita, Rapa Rosie, langa, orasul, Sebes, brontozauri, dinozauri, Jurassic Park

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>