#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Inca doua medalii pentru albaiulianul Mihnea Costachi la Campionatele Europene de la Oradea

Inca doua medalii pentru albaiulianul Mihnea Costachi la Campionatele Europene de la Oradea

Revista nr. 457 | 03-08-2018 | Alexandru Mitchievici


Încă două medalii pentru albaiulianul Mihnea Costachi la Campionatele Europene de şah rapid, blitz şi dezlegări de la Oradea. Albaiulianul a luat bronzul în proba de dezlegări (rezolvări de probleme de şah) şi o medalie de argint în proba pe echipe.


„Poate vine şi aurul mâine, în proba de blitz. Mult success, Mihnea!”, scria antrenorul albaiulian Marius Ceteraş vineri, 3 august 2018.

În ziua de joi, 2 august 2018, Mihnea Costachi îşi adjudecase prima medalie de argint la Campionatul European de şah rapid la categoria juniori sub 18 ani.

Devenit de curând student la ASE Bucureşti, Mihnea a obţinut 7 puncte din 9 runde, fără a pierde vreo partidă. A încheiat competiţia la egalitate de puncte, dar cu un coeficient Bucholtz mai slab cu 0,5 puncte, lucru care a făcut ca medalia de aur să ajungă la Bogdan Deac, învingătorul turneului.

În această probă podiumul a fost unul 100% românesc, medalia de bronz revenind lui Alexandru Banzea.

Marius Ceteraş face câteva precizări care îl privesc pe campionul albaiulian: Pregătirea pentru examenul de Bacalaureat, la care a obţinut media 9,45, a fost motivul absenţei lui Mihnea de la turnee în ultimele luni, însă revenirea a fost una în forţă! Bravo, Mihnea!”

La Campionatele Europene de la Oradea participă 244 de juniori care se întâlnesc în 12 categorii de vârstă, 6 la masculin şi 6 la feminin.
 
 
CITEŞTE şi:
 
Taguri: inca doua medalii, argint, bronz, Mihnea Costachi, Campionatele Europene de Sah, blitz, dezlegari, Marius Ceteras, sahistii

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>