#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Primarul albaiulian Mircea Hava nu are nici un motiv sa mearga in Parlamentul European

Primarul albaiulian Mircea Hava nu are nici un motiv sa mearga in Parlamentul European

Revista nr. 456 | 24-07-2018 | Alexandru Mitchievici


Comunicat de presă - PSD Alba


Domnul Mircea Hava nu are niciun motiv să meargă în Parlamentul European deoarece afacerile îi merg bine, oamenii sunt aşezaţi la locurile lor, partidul e ascultător şi banul public local îi este la discreţie. Singurul motiv pentru care Mircea Hava ar deveni europarlamentar este imunitatea de care beneficia şi care l-ar salva de viitoare dosare penale.

Se cunoaşte faptul că în Primăria Alba Iulia sunt multe ilegalităţi, că banul public merge la bine-cunoscutele firme de casă, că achiziţiile publice se fac după ureche şi că fiecare serviciu public funcţionează pe bază de protocoale adiţionale la contracte expirate. Presiunea nelegiuirilor administraţiei PDL-iste apasă pe umerii bătrâni ai primarului etern.

Domnul Mircea Hava nu va pleca la Bruxelles pentru că mai are multe de oferit albaiulienilor. Mai trebuie să-i inunde de 2-3 ori cu Apa CTTA, mai trebuie să le pună taxe aberante pe locurile de parcare, să interzică creşterea păsărilor de curte în oraş sau să-i amăgească pe locuitorii unor cartiere cu asfaltarea şi racordarea la utilităţile publice. De asemenea, mai trebuie să hrănească ONG-urile de casă din bugetul local fără să facă concurs de proiecte, să organizeze petreceri şi spectacole pe sute de mii de euro şi să urmărească cu atenţie şi preocupare cum se dezmembrează Cetatea făcută cu materiale chinezeşti.

Mai sunt şi tinerele speranţe ale PNL-PDL Alba, lupii tineri, oameni de afaceri prosperi cărora domnul Hava trebuie să le asigure un viitor. Cine îi va mai proteja de controale, anchete şi verificări dacă primarul pleacă în ţările calde (ploioase în cazul Belgiei)?!

Ne este milă totuşi de domul Florin Roman, pretendent cu state vechi la funcţia de eroparlamentar, care s-a luptat din răsputeri pentru acest post, dându-şi chiar demisia din funcţia de vicepreşedinte PNL la insistenţele lui Hava, şi care, iată, a fost surclasat de duşmanul şi deopotrivă prietenul lui politic Mircea Hava. Pentru un vechi liberal ca domnul Roman credem că este foarte frustrant să fii pe un loc neeligibil. Ce vor mai crede votanţii liberali care, în 2010, se legau cu lanţuri de Parcul Custozza alături de Florin Roman împotriva administraţiei Hava?! Se vor lega şi astăzi pentru Florin Roman?!

Nu în ultimul rând, domnul Hava mai trebuie să se asigure de conducerea centrală a PNL, alături de domnii Blaga, Boc, Flutur, Bolojan şi Falcă, eminenţele cenuşii care au scăzut salariile în sectorul bugetar cu 25% şi pensiile cu 15%. Mai lipseşte din formulă doamna Udrea, care momentan e reţinută în ţări exotice, acolo unde îşi petrece timpul şi primarul nostru.

Având în vedere sponsorizările uriaşe şi greutatea domniei sale în construcţia noului PNL, credem că ar fi cel mai potrivit să devină preşedintele partidului pe care l-a păstorit şi slujit cu atâta credinţă, ca un adevărat urmaş al brătienilor. Domnul Orban are multe de învăţat de la domnul Hava, dar îi lăsăm pe cititori să completeze.

Cu atâta muncă pe cap, domnul Hava nu-şi permite să părăsească jilţul puterii locale şi camarila de partid, anunţul punerii sale pe lista de europarlamentare fiind doar praf în ochi aruncat alegătorilor oneşti. NU mai pică nimeni în capcanele lacrimogene ale lui Mircea Hava, chiar dacă ne aşteptăm să facă o scenă de „retragere” în rolul lui Teodor Stolojan din 2004. Întrebarea este cine va juca rolul lui Traian Băsescu?!

Cu toate acestea, îl rugăm pe domnul Hava să mai stea şi prin Primărie pentru că, totuşi, încă este primarul municipiului Alba Iulia, nu al Bucureştiului sau al Vienei. Zeci de oameni aşteaptă în audienţă la domnia sa, audienţe pe care nu le mai ţine de ani buni. Vine când vrea şi pleacă când vrea de la serviciu, fiind totuşi cel mai bine plătit primar din România.

Pare că în ultima perioadă este plictisit. Dispreţul dumnealui pentru Consiliul local este bine cunoscut de presă, dar îl rugăm ca măcar faţă de cetăţeni să mai arate o urmă de respect.

Consilierii Opoziţiei din Consiliul local al municipiului Alba Iulia
 

* Originar din localitatea Brusturi, Mircea Hava s-a născut la Oradea la data de 26 decembrie 1956.
Se află în conducerea Primăriei Alba Iulia din 1991 !
1986-1991: inginer, apoi şef de secţie la Refractara Alba Iulia
1991-1992: Primar al Municipiului Alba Iulia
1992-1993: Resial Alba Iulia, şef de secţie
1993-1996: viceprimar al Municipiului Alba Iulia (pe atunci primar era Ioan Timiş, PNŢCD)
1996-prezent: primar al Municipiului Alba Iulia

Foto: Alba Iulia, 2009
 

CITEŞTE şi:
 
 
Taguri: sexuagenarul, Mircea Hava nu are nici un motiv sa mearga, Parlamentul European, afacerile ii merg bine, tarile calde

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>