#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
PSD, pasi spre dictatura

PSD, pasi spre dictatura

Revista nr. 456 | 20-07-2018 | Alexandru Mitchievici


PSD - Paşi Spre Dictatură (comunicat PMP Alba)


Ultimele evenimente petrecute pe scena politică românească mă duc tot mai mult cu gândul la perioada dinainte de 1989, când comuniştii erau în tot şi în toate. Controlau tot, conduceau tot, distrugeau tot ce nu le convenea. Demnitatea umană, personalitatea, conştiinţa erau pericole de moarte pentru liderii de atunci, iar democraţia nu valora nimic.

Poate părea nefirească abordarea mea, dar iată că în anul în care sărbătorim 100 de ani de existenţă ca stat suntem conduşi de un partid al cărui osatură este consolidată de urmaşii comuniştilor. Suntem guvernaţi de cei şcoliţi de Cozmâncă şi Iliescu şi de cei pentru care democraţia nu este un principiu constituţional, ci o opţiune. Este memorabilă fraza rostită de doamna Dăncilă, al treilea prim-ministru al PSD, căci al României mi-e greu să spun, care spunea de la tribuna Parlamentului citez „vom reduce democraţia în România”. Gura păcătosului adevăr grăieşte spune o vorbă din popor, dar PSD nu se dezminte şi prin acţiunile sale îi dă dreptate doamnei Dăncilă care a scăpat porumbelul. Fie că vorbim de modificări ale legilor justiţiei în interesul personal al unora sau altora sau interese de grup ale PSD, fie că vorbim de controlul total asupra unor instituţii ale statului pe care le consideră nişte feude proprii, fie că vorbim despre încercarea de distrugere a democraţiei politice prin racolarea de parlamentari şi presiuni asupra aleşilor locali, care au curajul să le fie adversari, PSD ne îndreaptă spre o dictatură.

În acest context PMP a fost singurul partid care s-a poziţionat fără echivoc şi constant prin acţiuni şi prin declaraţii ale liderilor săi împotriva măsurilor antidemocratice ale PSD. Iată de ce PMP a fost identificat ca fiind principalul pericol pentru PSD, care în ultimele luni şi-a intensificat acţiunile de destructurare a PMP, prin racolări de parlamentari şi presiuni asupra aleşilor locali. Faptul că încercăm să „dezbrăcăm” zi de zi acest partid-stat de hainele minciunii, ipocriziei, incompetenţei şi imposturii a făcut să devenim duşmanul de clasă al PSD.

Ultima încercare de distrugere a PMP şi totodată un atentat la democraţie a fost modificarea în Parlament a Legii 339 care reglementează Statul Aleşilor Locali. Practic, prin această lege, PSD vrea să elimine din viaţa politică orice formă de asociere politică şi stipulează ca orice partid care fuzionează să îşi piardă consilierii locali şi judeţeni. Având în vedere că PMP este singurul partid care, după alegerile locale, a absorbit alt partid – UNPR, este evident că această lege antidemocratică şi neconstituţională a fost adoptată împotriva noastră.

Am contestat la CCR această lege dată de PSD din dorinţa de a elimina orice pol politic capabil să se opună procesului de politizare şi control total a administraţiei. La fel am procedat şi în cazul Codului adminstrativ antinaţional, prin care se introduc pensii speciale pentru aleşii locali şi se oficializează limba maghiară. CCR a admis sesizarea de neconstituţionalitate depusă de PMP și PNL cu privire la modificările aduse de partidul-stat, PSD, Legii nr. 393/2004 privind statutul aleşilor locali, opoziţia obţinând o mare victorie în lupta împotriva acţiunilor nedemocratice pesediste.

PSD nu a reuşit nici de această dată să destructureze PMP. Primarii şi consilierii locali pe care i-am avut până acum rămân unde le este locul. Inclusiv cei care au venit în partid odată cu fuziunea prin absorbţie a UNPR.

PMP crede că singura modalitate de a pune capăt unei guvernări PSD este unirea tuturor fortelor democratice din România într-o coaliţie, printr-o colaborare eficientă şi prin relaţii corecte şi oneste.

PMP rămâne consecvent pe poziţia de adversar al PSD, PMP rămâne una dintre cele mai consistente forţe de opoziţie, care a dovedit consecvenţă şi profunzime în privinţa criticilor formulate la adresa PSD: suntem singurul partid care militează împotriva pensiilor speciale ale politicienilor; suntem partidul care desfăşoară o campanie naţională de obţinere a sprijinului popular pentru alegerea primarului în două tururi de scrutin; suntem partidul care cere punerea în aplicare a rezultatului referendumului privind limitarea la 300 a numărului de parlamentari.

Pentru PMP LUPTA CONTINUĂ!

Preşedinte PMP Alba, Clement Negruţ
 

CITEŞTE şi:
 
Taguri: PSD, pasi spre dictatura, Viorica Vasilica Dancila, vom reduce democratia in Romania, coalitie de dreapta

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>