#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
A treia editie a Smida Jazz Festival

A treia editie a Smida Jazz Festival

Revista nr. 455 | 20-07-2018 | Alexandru Mitchievici


Doar o lună până la cea de-a treia ediţie a Smida Jazz Festival, care va avea loc între 17 şi 19 august 2018. Locul îl ştim deja, e superb: Parcul Natural Apuseni, în cătunul Smida (Beliş, judeţul Cluj).


Cap de afiş al acestei ediţii este interpreta Marylin Mazur, care are în band-ul său şi doi artişti gărânezi (care au evoluat la Gărâna)... Dacă Molvaer este un artist fidel al Gărâna Jazz Festival, Eivind Aarset a cântat şi el la ediţia din 2018. Iar Kimmo Pohjonen a făcut show de zile (seri) mari cu acordeonul său în 2014, tot la Gărâna. Amintim de Gărâna nu pentru a da apă la moară cârcotaşilor care compară aiurea cele două festivaluri, ci pentru faptul că Smida continuă tradiţia calitativă a festivalului de jazz de la Gărâna, evident în alt spaţiu geografic, dar la fel de frumos. În schimb, organizatorii Smida Jazz Festival au ales să se adreseze unui public mai tânăr, cu alte aşteptări, cu alte preocupări şi cu o altă percepţie muzicală, toate adaptate vremurilor de astăzi...

O altă trupă care trebuie văzută este Portico Quartet, un electro-jazz de cea mai bună calitate (englezii au cântat în 2009 la Alba Iulia).

Portico Quartet înseamnă Duncan Bellamy (tobe şi instrumente electronice), Jack Wyllie (saxofon şi keyboards), Milo Fitzpatrick (chitară electrică şi contrabas) şi Keir Vine (keyboards).

Trupele care pot fi văzute la ediţia a treia a Smida Jazz Festival:

Spirit Cave - Marilyn Mazur, Nils Petter Molvær, Eivind Aarset, Jan Bang (Danemarca/ Norvegia)
Kimmo Pohjonen (Finlanda)
Portico Quartet (Marea Britanie)
Sons Of Kemet (Marea Britanie)
Barabás Lőrinc Quartet (Ungaria)
Immortal Onion (Polonia)
KRiSPER (România)
Paperjam (România)
Muntet (România).

ABONAMENTE la festival: la preţul de 139 de lei până în 31 iulie, pe www.smidajazz.ro, dar şi pe Eventbook, Eventim, Bilete.ro, cât și la partenerii acestora.

Între 1 şi 17 august preţul abonamentului este de 169 de lei !

Noutăţi doar pe www.smidajazz.ro şi pagina de facebook a festivalului...
 

CITEŞTE şi:
 
Taguri: a treia editie a Smida Jazz Festival, muntii Apuseni, Garana, artisti garanezi

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>