#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Festivalul International de Folclor de la Aiud 2018

Festivalul International de Folclor de la Aiud 2018

Revista nr. 455 | 19-07-2018 | Alexandru Mitchievici


În perioada 26-28 iulie 2018 va avea loc Festivalul Internaţional de Folclor de la Aiud, eveniment ajuns la ediţia a opta.


Evenimentul va avea loc timp de trei zile în Piaţa „Dr. Constantin Hagea” din municipiul Aiud, dar apoi şi la Ocna-Mureş.

Pe scena festivalului vor urca 9 ansambluri folclorice din Albania, Bosnia, Bulgaria, Cehia, Columbia, Grecia, Muntenegru, Turcia şi Ucraina, la care se adaugă Ansamblul Folcloric „Tradiţii Uiorene” din Ocna-Mureş, Ansamblul de dansuri maghiare Fugevirag, Ansamblul Pipacs din Ciumburud, Ansamblul Folcloric „Augustin Bena” din Alba Iulia şi ansamblul din localitate: Ansamblul „Doina Aiudului”.

Pentru al doilea an la rând municipiul Aiudul are un oraş partener: oraşul Ocna-Mureş, aşadar Festivalul Internaţional de Folclor se desfăşoare în cele 2 localităţi, pe perioada a 6 zile, primele 3 zile fiind dedicate municipiului Aiud.

Aşadar urmează trei zile a tradiţiilor populare din ţări diferite: costume populare, muzică, dansuri şi obiceiuri populare, 3 zile la Aiud, alte 3 zile la Ocna-Mureş.
 

CITEŞTE şi:
 
Taguri: Festivalul International de Folclor, Ocna-Mures, traditii uiorene, traditii populare

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>