#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Aiudeanul Stefan Balog a reprezentat Romania la un simpozion de pictura in Africa

Aiudeanul Stefan Balog a reprezentat Romania la un simpozion de pictura in Africa

Revista nr. 446 | 16-05-2018 | Alexandru Mitchievici


O nouă reuşită pentru Fundaţia Inter-Art din Aiud: Ştefan Balog a fost singurul artist invitat să reprezinte România la Simpozionul Internaţional de Pictură Integration, un eveniment organizat în paralel cu Bienala de Artă Africană Contemporană din Dakar, Senegal.


Organizat în perioada 1-11 mai 2018, simpozionul a reunit artişti din 13 ţări: Benin, Burkina Faso, Cipru, Coasta de Fildeș, Coreea de Sud, Mali, Maroc, Nigeria, România, Senegal, Sudan, Tunisia şi Turcia.

La deschiderea celor două evenimente artistice din Dakar (care au avut loc pe data de 3 mai la Teatrul Naţional) printre invitaţi au fost prezenţi şi Macky Sall, preşedintele Republicii Senegal, respectiv Ministrul Culturii, Abdou Latif Coulibaly.

Vernisajul Salonului Internaţional, găzduit de fostul Palat al Jusţiei, a avut loc tot pe 3 mai, la ora 16.00, în prezenţa lui Mahammed Boun Abdallah Dionne, primul ministru al Senegalului.

Bienala de Artă Africană Contemporană şi Simpozionul Integration au reunit ateliere de creaţie, discuţii tematice, excursii şi vizitarea mai multor expoziţii.

Aiudeanul Ştefan Balog a prezentat în cadrul discuţiilor atât activităţile desfăşurate de Fundaţia Inter-Art cât şi mediul cultural-turistic al Aiudului, respectiv al judeţului Alba. În cadrul unei întrevederi cu Magatte Wade, primarul din localitatea Meckhe, partea senegaleză s-a arătat interesat de un posibil parteneriat cu fundaţia aiudeană.

La expoziţiile de închidere a simpozionului au fost expuse lucrările create pe durata evenimentului. Prima expoziţie de final a avut loc pe data de 9 mai la sediul Fundaţiei Sonatel - coorganizator al bienalei şi al simpozionului. La vernisaj a participat şi Ministrul Culturii, Abdou Latif Coulibaly. Cu această ocazie, după terminarea momentelor oficiale, Ştefan Balog a avut o scurtă întânire cu ministru senegalez al culturii, care a primit câteva cataloage cu cele mai importante expoziţii organizate de Fundaţia Inter-Art. A fost remarcată îndeosebi expoziţia organizată în 2013, la sediul ONU din New York, unde printre cele 110 tări expuse de Fundaţia Inter-Art a fost reprezentat şi Senegalul.

„Simpozionul din Senegal a reprezentat pentru mine o experienţă unică, plină de dinamism şi entuziasm, cu oameni ospitalieri şi iubitori de artă. A fost o deoasebită onoare să reprezint România şi prin arta mea să las o amprentă şi pe tărâm african. Am încercat - ca de fiecare dată - să prezint şi locul de unde vin, am prezentat eventimentele noastre principale, am vorbit de oraşul meu natal Aiudul, dar şi despre tot ce are mai frumos judeţul Alba. Cine ştie, poate vom avea pe viitor şi mulţi turişti senegalezi”, a declarat artistul aiudean Ştefan Balog.
 

CITEŞTE şi:
 

Aiudeanul Stefan Balog a reprezentat Romania la un simpozion de pictura in Africa Aiudeanul Stefan Balog a reprezentat Romania la un simpozion de pictura in Africa Aiudeanul Stefan Balog a reprezentat Romania la un simpozion de pictura in Africa Aiudeanul Stefan Balog a reprezentat Romania la un simpozion de pictura in Africa Aiudeanul Stefan Balog a reprezentat Romania la un simpozion de pictura in Africa Aiudeanul Stefan Balog a reprezentat Romania la un simpozion de pictura in Africa
Taguri: artistul aiudean, Stefan Balog a reprezentat Romania, simpozion de pictura in Africa, bienala de arta africana contemporana

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>