#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Textshop, lectura-spectacol de si cu Gigi Caciuleanu

Textshop, lectura-spectacol de si cu Gigi Caciuleanu

Revista nr. 445 | 13-05-2018 | Alexandru Mitchievici


Albaiulienii au şansa reîntâlnirii cu arta lui Gigi Căciuleanu, un adevărat filozof al dansului şi creator de coregrafii pentru spectacolele de dans.


TEXTSHOP este o lectură-spectacol, de şi cu Gigi Căciuleanu. Este un spectacol pentru copii, tineri şi adulţi (durata: 60 de minute), recomandat... celor care au peste 6 ani !

Gigi Căciuleanu: „Dansul (core-) şi scrisul sau desenul (-grafia) sunt plămădite la fel şi aparţin aceleaşi substanţe.
Aceleaşi nevoi. Aceluiaşi dor.
Scriu şi desenez de când mă ştiu. Mereu. Fără întrerupere. În toate limbile în care îmi este dat să gândesc. Pe orice suport mi-ar ieşi în cale: o filă de caiet, un şerveţel de restaurant, un ecran de computer, o cutie de chibrituri desfăcută în aşa fel ca să încapă pe ea cât mai multe...
Nu fac decât să trasez linii/idei atât pe hăul negru al spaţiului cât şi pe o foaie de hârtie. Este o sete de aceeaşi natură ca şi aceea de a dansa.
Textele mele ar mai avea o particularitate: le-am gândit anume, de la bun început, spre a fi rostite.
Spuse. Cu voce tare. Iar cine să o facă mai „în cunoştinţă de cauză” decât propriul lor autor. M-am hotărât deci să propun astăzi publicului o formulă inedită de spectacol în care aş citi pe viu, în felul meu, câteva dintre aceste texte. Care sunt de fapt, de cele mai multe ori, subtexte pentru momentele de dans pe care poate chiar le-a văzut.
Astfel, spectatorului i se dă posibiltatea nu numai să intre în lumea poetului ci şi în cea intimă, secretă, a coregrafului. Aceea a făcătorului de dans.
Textele sunt citite, în mod aleatoriu, de pe foi volante.
Dacă unora dintre spectatoare/spectatori un text le-a plăcut în mod deosebit, atunci îl vor putea dobândi, la sfârşitul spectacolului, semnat pe loc chiar de autor şi cu un al său desen original, făcut pe moment, anume pentru persoana respectivă.
Pagina astfel personalizată va costa, în mod simbolic... un leu!
De unde şi titlul spectacolului: „shop”, un neologism devenit universal alăturat nu mai puţin universalului cuvânt: „text”. TEXT SHOP.

*Pe perioada festivalului la Casa de Cultură a Studenţilor a putu fi văzută expoziţia „Căciuleanu – expoziţie de fotografie realizată de FNT”, conţinând fotografii mari cu Gigi Căciuleanu realizate pe scenă în urmă cu 3-4 decenii...
 

CITEŞTE şi:
 

 

Taguri: textshop, lectura-spectacol, Gigi Caciuleanu, dans, balet, expozitie

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>