#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Jandarmeria Alba stinge luminile de Ora Pamantului

Jandarmeria Alba stinge luminile de Ora Pamantului

Revista nr. 438 | 23-03-2018 | Alexandru Mitchievici


Jandarmii din judeţul Alba sunt cetăţeni ecologişti: „De „Ora Pământului” Jandarmeria Alba va stinge luminile, însă nu şi vigilenţa” (comunicat)


Jandarmeria Alba se va alătura şi în 2018, pentru al optulea an consecutiv la Campania Ora Pământului. Comanda Inspectoratuluide Jandarmi Judeţean Alba a adresat un apel tuturor angajaţilor de aparticipa sâmbătă, 24 martie a.c., la campania Ora Pământului, în semn de susţinere a eforturilor împotriva poluării şi a încălzirii globale. În acest sens, între orele 20.30-21.30, jandarmii din judeţul Alba se vor alătura iniţiatorilor şi participanţilor la această campanie ecologică, prin stingerea luminilor neesenţiale - exterioare şi interioare - şi deconectarea aparatelor aflate în stand by atât la sediul central din Alba Iulia, cât şi la subunităţile dislocate în localităţile Sebeş, Aiud şi Cîmpeni dar şi la posturile montane de la Şugag, Arieşeni şi Roşia Montană. Această iniţiativă va fi aplicată şi la nivelul locuinţelor proprii ale personalului, Jandarmeria Alba implicându-se astfel nu doar la nivel instituţional, ci şi la nivelul familiilor membrilor instituţiei.

Jandarmeria Română a rămas un partener constant al acţiunii Ora Pământului, iar demersurile de protejare a mediului nu se limitează doar la o singură acţiune, ci şi la promovarea la nivel naţional, în toate unităţile, a unui consum raţional al energiei, cu scopul reducerii cheltuielilor administrative, dar şi pentru reducerea poluării. Ora Pământului (în limba engleză Earth Hour) este un eveniment internaţional, organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică faţă de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. Ora Pământului constă în stingerea luminii şi oprirea aparatelor electrocasnice neesenţiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât şi de către instituţii şi unităţi economice.

Acest eveniment este promovat de World Wide Fund for Nature Australia (WWF), un grup internaţional de lobby pentru mediu şi cotidianul australian Sydney Morning Herald. Prima Oră a Pământului a avut loc la Sydney, cel mai mare ora din Australia, între orele 19.30 şi 20.30 la 21 martie 2007. Prin Ora Pământului 2007 se estimează că electricitatea consumată în Sydney a scăzut între 2,1% şi 10,2% în aceea oră şi că au participat 2,2 milioane de oameni. Al doilea eveniment Ora Pământului a avut loc la 29 martie 2008, între orele 20.00 şi 21.00 (ora locală), în Sydney şi în multe oraşe importante ale lumii.

Marius Adrian Ştefan - Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi Relaţii cu Publicul al IJJ Alba.
 
 
*În această zi, 24 martie, mai multe clădiri din judeţul Alba vor stinge luminile pentru 60 de minute !
 

CITEŞTE şi:
 
Taguri: Jandarmeria Alba stinge luminile, Ora Pamantului, energie electrica, consum, jandarmi ecologisti, Marius Adrian Stefan

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>