#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Cel mai performant primar PSD din Ardeal a fost dat afara din partid

Cel mai performant primar PSD din Ardeal a fost dat afara din partid

Revista nr. 436 | 08-03-2018 | Alexandru Mitchievici


După ce PSD Alba, în marea sa înţelepciune, a renunţat la cel mai bun primar al său, primarul, la rândul său, a renunţat la PSD. Că dragoste cu de-a sila nu se face, nici în minim 2.


Gheorghe Damian a organizat o conferinţă de presă în care a anunţat realizările sale din 2018, cel mai mare fiind plecarea din PSDîrzu ! 

Iată cuvântul de renunţare al lui Gheorghe Damian, singurul primar PSD din judeţul Alba (poate din Ardeal) ales cu 90 la sută. Primarul Gheorghe Damian e mândru că e independent... pe facebook, cel puţin:

Ghiţă Damian a scris pe facebook: „Am anunţat astăzi public faptul că am fost exclus din PSD şi sunt INDEPENDENT. De astăzi fac doar politica pe care o ştiu cel mai bine şi pe care am făcut-o mereu cu seriozitate: POLITICA CETĂŢEANULUI.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a aprobat excluderea din partid a mea şi a domnului Ioan Florea, la mai bine de un an de când Comitetul Executiv al PSD Alba şi preşedintele interimar, Ioan Dîrzu, hotărau acest lucru într-o şedinţă la care nici măcar nu am fost invitat şi nu mi s-a acordat dreptul la apărare. Spuneam şi atunci că a fost o atitudine laşă, lipsită de onoare, nestatutară şi fără să respecte principiile democratice care ar trebui să existe în orice partid politic cu atât mai mult în PSD - partid social DEMOCRAT.

În tot acest timp am tăcut pentru a nu crea un prejudiciu de imagine Partidului Social Democrat din Alba şi colegilor mei care au muncit pentru a ajunge la rezultatul istoric din 2016, celor care şi atunci au privit cu amărăciune când erau puse în scenă adevărate INCHIZIŢII şi eram excluşi pe uşa din spate a partidului - NOAPTEA CA HOŢII. Acum vă spun un lucru: EU SUNT UN OM DE ONOARE, iar în politică m-am ghidat pe aceleaşi principii pe care mă ghidez şi în familia, şi în viaţa de zi cu zi, şi în administraţia publică: ONOARE, RESPECT, SINCERITATE, CORECTITUDINE, CURAJ. Nu sunt un laş şi vă spuneam şi atunci, vă repet şi acum: am crezut că pot aduce principiile mele de viaţă în politică, că pot impune un COD AL ONOAREI în politică. Dar se pare că tocmai pentru acest cod al onoarei am fost dat afară. Am tăcut un an şi nu am reacţionat, nu am criticat ci am aşteptat cu ONOARE ca să primesc din partea celui care îmi fusese umăr la umăr în luptă explicaţii şi respect.

Cred că am fost exclus tocmai pentru principiile pe care am vrut să le promovez, pentru că există o teamă CRONICĂ de concurenţă şi competitivitate în PSD Alba (deşi sincer am refuzat la un moment dat preluarea conducerii organizaţiei). Dar mai este un lucru şi această afirmaţie mi-o asum: am fost exclus pentru că în PSD Alba nu se doreşte O ECHIPĂ PUTERNICĂ, o echipă care să câştige judeţul. Cred că nu se doreşte ca PSD să ajungă pe locul I şi scorul de la alegerile parlamentare din 2016, când am fost umăr la umăr cu cea mai puternică organizaţie PNL din ţară, va rămâne doar un REZULTAT ISTORIC care nu va mai putea fi egalat dacă PSD Alba va merge în aceeaşi inerţie letargică.

Colegilor care rămân în urmă în PSD, celor de VALOARE, le spun să continue lupta şi le doresc să aibă puterea să poată schimba ceva din ceea ce nu am reuşit eu. Sper să aibă forţa şi încrederea că pot schimba viaţa politică din România şi să nu uite că românii aşteaptă lideri politici corecţi, responsabili, sinceri, cinstiţi şi cu onoare.

Cred că 2018 este un an important nu numai pentru România dar şi pentru PSD…sunt 100 de ani de la Marea Unire dar şi 100 de ani de când lideri importanţi social democraţi jucau un rol crucial în momentul din 1918 (îi amintesc doar pe Iosif Jumanca, Ion Flueraş sau Tiron Albani). Partidul Social Democrat trebuie astăzi să demonstreze că este cel mai puternic partid din România şi să înceapă să se reformeze, o reformă puternică prin care în toate structurile sale să se ghideze pe democraţie, valori europene şi să promoveze MERITOCRAŢIA. Aşa cum am mai spus şi în politică e nevoie de un COD AL ONOAREI şi poate de aici ar trebui să se înceapă…apoi să se respecte principiile democratice şi în funcţii să se promoveze doar datorită meritocraţiei şi nu dacă eşti rudă sau amic cu şeful organizaţiei judeţene.

Ce voi face?

Vă spun că voi rămâne INDEPENDENT deşi am avut oferte politice. Am stat alături de PSD şi în momente grele în care partidul era în opoziţie şi NU AM TRĂDAT şi nu am plecat din partid. Acum vreau însă linişte pentru că după ce ai pus suflet într-un partid pe care l-ai considerat familia ta rămâi cu dezamăgiri şi poate chiar cu răni sufleteşti care se cicatrizează în timp.

Rămân însă acelaşi Gheorghe Damian, un om fidel principiilor pe care le are şi care va continua să facă politica pe care o ştie cel mai bine: POLITICA CETĂŢEANULUI…privind mereu în ochi cu onoare şi curaj pe oricine pentru că nu are nimic de ascuns”.
 
 
Foto: Gheorghe Damian
 

CITEŞTE şi:
 
Taguri: noaptea ca hotii, dat afara din partid, Ghita Damian, Ioan Dirzu, primaria Ciugud

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>