#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Consilierul local Nicu Iacsa, raport anual de activitate

Consilierul local Nicu Iacsa, raport anual de activitate

Revista nr. 433 | 16-02-2018 | Alexandru Mitchievici


Deşi legea prevede că toţi consilierii locali şi judeţeni trebuie să depună anual rapoarte de activitate, puţini o fac în judeţul Alba. O ştim pe Angela Moldovan - PMP Alba Iulia, Rodica Andronescu - PNL Alba Iulia, Traian Ursaleş - PMP Alba, în timp ce Mircea Trifu - consilier local Alba Iulia a depus raportul publicându-l în presă.


Iată un consilier local liberal care face acest lucru în fiecare an: Nicu Iacşa din comuna Cricău.
 
RAPORT DE ACTIVITATE

CONSILIER LOCAL IACŞA NICOLAE, PNL, 2017

Reprezentarea comunitati si a concetatenilor tai este una din cele mai onorante activitati ale vieti publice si politice. Functia publica iti ofera sansa de a gasi solutii pentru rezolvarea problemelor ridicate de ceteteni. O alta premisa a alesului local este de a sustine interesele comunitati si a concetatenilor pe care ii reprezinti.In baza acestor conceptii,compatibile cu prevederile legii nr. 215/2001, actualizata in 2017, privind administratia publica locala si cu Statutul alesilor locali mi-am desfasurat activitatea in anul 2017 urmarind aceleasi deziderate din anii precedenti: 2012, 2013, 2014, 2015,2016.

A. ACTIVITATEA DE INFORMARE SI INITIATIVA COMUNITARA

Un consilier local trebuie sa reuseasca sa se informeze asupra problematicilor comunitatii pe care o reprezinta si sa puna interesele comunitati pe primul loc.In acest sens in anul 2017 am participat aproape la toate sedintele de consiliul local la care am fost convocat, una fiind motivata de prezenta mea din motive de sanatate. Sunt presedintele comisiei pentru activităţi social-culturale, culte, învăţământ, sănătate, familie şi sport.

Ca si presedintele al comisiei pentru activităţi social-culturale, culte, învăţământ, sănătate, familie şi sport am comvocat sedinta conmisei cand a fost un proiect care sa vizeze activitatea comisiei.

Activitatea mea s-a desfasurat prin initiative, interpelari si sustineri de pozitie in toate sedintele de Consiliul local dupa cum urmeaza:

1. Am sustinut proiectele de hotarare initiate si care au reprezentat interesul cetatenilor si al comunitatii.

2. Am sustinut prelungirea proiectului de asfaltate si modernizare de la locul zis „La Cruce” pana la locul numit „Statia de sus” sau „Scoala de sus” prin accesarea unui proiect European (proiect aprobat, urmeaza sa se inceapa lucrarile).

3. Am solicitat rezolvarea problemei privind lipsa presiunei apei la conducta ce alimenteaza zona de sus a satului Cricau.

4. Am sustinut exploatarea rationala si echilibrata a masei lemnoasa de pe raza comunei Cricau.

5. Am sustinut racordarea la apa curenta a cetatenilor din zona „Pe vale” care locuiesc in zona pietonala a văi.

6. Am adus la cunostinta factorilor decizionali ca animalele salbatice ataca culturile agricole ale cetatenilor din satul Cricau in zona „Faţa” si produc pagube insemnate (Exemplul la cultura lui Sandru Nicolae).

7. Am solicitat aducerea de pietris (macadam) pe drumul zis „Pe Deasupra” pana la cetateanul Dragan Dan.

8. Am solicitat permanent rezolvarea oricarei probleme care s-a ivit in zona din parte de sus a satului Cricau.

9. Am sustinut realizarea planului urbanistic general al comunei Cricau.

10. Nu am sustinut cresterea preturilor la ridicarea gunoiul menajer de catre ADI Salubris.

11. Am sesizat îndreptarea căi de acces ce leaga drumul zis „Pe Deasupra” cu drumul „Pe Vale” pe langa proprietatea cetateanului Rusan Nicolae.

12. Am sustinut toaletarea arborilor de pe strada „Pe Deasupra” din satul Cricau.

13. Am sustinut in cadrul Consiliului de Administratie al Școlii Gimnaziale „Decebal” Cricău necesitatea studieri ca prima limba de studiu straina sa fie limba engleza (sustinut si in anul 2014).

14. Am sprijinit conducerea scoli gimnaziale in realizarea obiectiveleor propuse in 2017.

15. Am sustinut conform noi legi Nr. 215/2001 actualizata in 2017, modificarea indemnizatiei de consilier doar cu 7%, nu cu 10% cat era pragul maxim.

Ma precupat si ma preocupa accesarea a cat mai multe proiecte din fondurile structurale pentru dezvoltarea comunei si satisfacerea nevoilor care privesc comunitatea noastra.

B. ACTIVITATEA CULTURAL-EDUCATIVA SI RELIGIOASA

Pe langa activitatea curenta am considerat ca este fundamentala si esentiala activitatea mea culturala, educativa si religioasa in interesul comunitati noastre.

Ca si consilier parohial in cadrul Comitetului Biserici Ortodoxe Cricau am sustinut si sustin in continuare pe preotii parohi Medrut Petru si Bufnea Cosmin din Parohia Ortodoxa Cricau care au reusit sa finalizeze amenajarea capelei mortuare de pe langa Biserica Ortodoxa Cricau si de asemenea refacerea picturi si a mobilierului din ambele biserici.

Am participat la evenimentele organizate de Biserica Ortodoxa din Cricau.

C. CONTACTELE CU CETǍTENII

Am avut o activitate sustinuta de intalniri cu cetatenii din Comuna Cricau. Cu acesata ocazie am aflat despre multitudinea problemelor cu care concetatenii mei se confrunta,prin urmare am avut interpelari in sedintele de Consiliu local pentru rezolvarea acestor probleme.

Prin atitudinea mea civica voi face posibil sa sensibilizez prin opinia mea factorii responsabili pentru rezolvarea problemelor care il priveste pe cetateni in interesul lor si al comunitatii. Pin urmare sper sa duc la indeplinire cu cinste si cu demnitate acest mandat si castigati sa fie concetatenii mei si intreaga comnunitate.

D. RELATII EXTERNE

In calitate de reprezentant al PNL Cricau m-am implicat cu abnegatie pentru a promova valorile si principiile Partidului National Liberal la nivel local si judetian participand la o serie de evenimente desfasurate de PNL ALBA. In viitor voi continua sa promovez cu daruire si devotament valorile si principiile Partidului National Liberal pentru a fii cunoscute si apreciate de toti cetatenii comunei Cricau.

In loc de concluzii

In acest un an de mandat de consilier local PNL am incercat si cred ca am reusit sa reprezint interesele comunitati din comnuna Cricau, cetateni care cred in libera initiativa, proprietate, cultura, religie, educatie civica si care sa simta ca cineva ii reprezinta si ii sprijina in nevoile lor.

Speranta mea este sa pot reprezenta cu cinste si cu demnitate pe toti care au incredere in mine.

Sper din tot sufletul sa fiu in continuare mereu in ajutorul celor care au nevoie de mine, sa-i sprijin, să pun intotdeauna interesele si nevoile lor si ale intregi comunitati pe primul loc.

Dintotdeauna m-a calauzuit: credinta in Dumnezeu, dreptatea si spiritul de intelegere si intrajutorare a semenilor mei.

Doamne ajuta-ne!

DATA: 07.02.2018 Prof. NICOLAE IACȘA,
Consilier Local P.N.L.
 

CITEŞTE şi:
 
Taguri: consilierul local Nicolae Iacsa, raport de activitate, comuna Cricau, festivalul cetatilor dacice

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>