#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Printul Charles va participa la funerariile Regelui Mihai

Printul Charles va participa la funerariile Regelui Mihai

Revista nr. 424 | 13-12-2017 | Alexandru Mitchievici


Prinţul Charles va reprezenta Casa Regală a Marii Britanii la funerariile Regelui Mihai, fostul Suveran al României, care vor avea loc la Bucureşti, sâmbătă, 16 decembrie 2017.


Conform royalcentral.co.uk din partea Spaniei va veni Regele Juan Carlos şi Regina Sofia, Prinţul Alexandru şi Prinţesa Ecaterina a Serbiei, precum şi Marele Duce Henri al Luxemburgului.

Alte nume care au confirmat prezenţa la Bucureşti: Regina Anna-Maria a Greciei, Regele Simeon II al Bulgariei, Regele Carl XVI Gustav şi Regina Silvia din Suedia...

De asemenea, Bahrain şi Japonia (monarhii) vor trimite reprezentanţi.
 
Funeralii, programul zilei de sâmbătă, 16 decembrie 2017:

La ora 11.00, sicriul cu corpul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi aşezat pe un catafalc în Piaţa Palatului Regal. Acolo va avea loc o scurtă ceremonie religioasă şi militară. Accesul publicului în Piaţa Palatului este liber, în zonele special amenajate pentru participanţi. Accesul presei este liber.

La ora 11.10, sicriul va fi urcat pe un afet de tun. Se va forma un cortegiu funerar, la care vor lua parte Familia Regală, militari români, reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Române. Procesiunea se va face pe jos, iar afetul de tun va fi tras, în semn de omagiu, de un vehicul militar operaţional.

De la ora 11.30 la ora 12.45, Cortegiul funerar va merge pe jos, pe traseul Piaţa Palatului Regal – Calea Victoriei – Splaiul Independenţei – Piaţa Unirii – Intrarea pe Dealul Mitropoliei.

De la ora 12.50 la ora 14.00, la Catedrala Patriarhală va avea loc slujba de înmormântare. Publicul şi presa nu vor avea acces în catedrală.

La ora 14.00, cortegiul funebru se va deplasa la Gara Regală Băneasa, pe ruta Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, Arcul de Triumf, Şos. Kiseleff, Şos. Bucureşti-Ploieşti.

Sâmbătă, 16 decembrie 2017, Trenul Regal va ajunge la Gara din Curtea de Argeş, la ora 17.30. Cortegiul funerar se va deplasa de la gară la Catedrala Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş. Prezenţa presei şi a publicului va fi permisă la Gara din Curtea de Argeş.

La ora 17.50, va avea loc slujba de îngropare a Regelui Mihai I în Catedrala Mânăstirii Curtea de Argeş. La ora 18.20, sicriul va fi purtat într-o procesiune pe jos către Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală.
 

CITEŞTE şi:
 
Taguri: Printul Charles, Marea Britanie, funerariile Regelui Mihai, Curtea de Arges

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>