#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Prejudiciu de 700.000 de euro creat de firme care se ocupa de comercializarea cherestelei

Prejudiciu de 700.000 de euro creat de firme care se ocupa de comercializarea cherestelei

Revista nr. 421 | 22-11-2017 | Alexandru Mitchievici


Miercuri, 22 noiembrie 2017, poliţişti DIICOT, BCCO şi poliţişti din inspectoratele judeţele Alba, Cluj, Gorj, Sibiu şi Mureş au realizat percheziţii la câtva firme care se ocupă cu comercializarea cherestelei din Alba.


Tăietorii ilegali de lemn ar fi creat un prejudiciu de 700.000 de euro, prin evaziune fiscală în domeniul comerţului cu cherestea. Infracţiunile se par că au fost săvârşite pe teritoriul judeţului Alba.

Suma de 700.000 de euro prejudiciu ne arată că este vorba totuşi de un peşte mic... dacă ne gândim cât lemn ilegal cumpără Holzindustrie sau Kronospan Sebeş...
 

Iată comunicatul BCCO-DIICOT Bucureşti (probabil nu au avut curajul să-i lase doar pe cei din Alba, ca să nu răsufle informaţii privind investigaţiile):

„La data de 22 noiembrie a.c., poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate și cei din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, au efectuat 15 percheziții, pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate specializate în evaziune fiscală în domeniul comerțului cu cherestea.

Percheziţiile sunt efectuate în judeţul Alba, la domiciliile unor persoane fizice, la sediile sociale ale unor firme implicate, precum și de LA SEDIUL UNEI INSTITUŢII PUBLICE.

În urma cercetărilor a reieșit că, în perioada 2008-2014, în județul Alba, membrii grupării ar fi emis facturi către două firme beneficiare, cu sediul social declarat în județul Alba, care au ca obiect de activitate fabricarea de mobilier.

Cele două societăți ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli nereale, în scopul diminuării bazei impozabile, prejudiciind astfel bugetul de stat cu peste 700.000 de euro, prin neplata impozitului pe profit.

Pentru a crea aparența că operațiunile comerciale sunt reale și pentru a ascunde banii proveniți din activitatea evazionistă, din conturile bancare ale celor două societăți ar fi fost transferați 18.000.000 de lei către conturile altor societăți, cu comportament de tip fantomă, suma fiind ulterior retrasă și returnată în numerar.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate laptop-uri, unități centrale de calculator și sume de bani, precum și documente. Totodată, vor fi puse în aplicare măsuri asiguratorii față de 8 autovehicule.

De asemenea, vor fi puse în executare 8 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

La acțiune au participat luptători din cadrul Serviciului de Intervenții şi Acţiuni Speciale al Poliției Române, precum și polițiști de la structurile de acțiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Alba, Cluj, Gorj, Sibiu şi Mureş”.
 
 
Foto arhivă
 
 
CITEŞTE şi:
 
Taguri: prejudiciu de 700.000 de euro, firme, comercializarea cherestea, politistii DIICOT, BCCO, gatere

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>