#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Un spectacol clasic, dupa reteta Skepsis... Pretioasele ridicole

Un spectacol clasic, dupa reteta Skepsis... Pretioasele ridicole

Revista nr. 412 | 20-09-2017 | Alexandru Mitchievici


Trupa Skepsis revine la Alba Iulia după o binemeritată vacanţă întreruptă doar de variaţiunile pe teme ionescene din cadrul Alba Iulia Music And Film Festival.


Marţi, 26 septembrie 2017, ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenţilor, Stagiunea cu Skepsis 2017 revine cu unul dintre cele mai incitante spectacole clasice din repertoriu Skepsis: „Preţioasele Ridicole”.

Asociaţia Skepsis: „Provocăm publicul la o reîntoarcere în Franţa din timpul domniei lui Ludovic al XIV-lea, Regele Soare. Vom pătrunde în societatea lui Moliere cu piesa care a marcat începutul succeselor pariziene ale trupei sale şi în care autorul lansează primul atac deschis la adresa decadenţei, exceselor şi snobismului care cuprinsese deja o bună parte a aristocraţiei franceze. Concentrată în jurul unei conversaţii de salon, piesa deconspiră ridicolul la care se expuneau nobilii care erau adepţi ai „preţiozităţii” - o modă care domina saloanele luxoase ale nobilimii şi care presupunea un anumit fel de a te îmbrăca, de a vorbi şi de a te purta care să te diferenţieze de ceilalţi în termenii unui aşa-zis bun-gust deseori absurd şi grotesc. În fond, privind înapoi, spectacolul nu face decât să confirme încă o dată faptul că, în esenţă, moravurile oamenilor nu se schimbă niciodată. Snobismul nobililor Preţioşi din societatea lui Moliere este acelaşi snobism pe care-l observăm în fiecare zi în societatea actală când deseori aerele de atotştiutori, de superioritate şi aroganţă a oamenilor cu stare trădează lipsa de bun-simţ, bun-gust şi de cultură, stârnind şi acum, la fel ca şi atunci... ridicolul”.

Distribuţie:

Du Croisy- Rareş Diodiu
La Grange - Daniel Muntean
Gorgibus - Vasile Dîngă
Magdelon - Elena Smeu Mare
Cathos - Ludmila Cioflică
Marotta - Andrada Balea
Mascaril - Viorel Cioflică
Jodelet - Vinicius Moldovan
Servitori: David Chismorie, Zlaczki Zoltan, Daniel Muntean

Maestrul de muzică: Ovidiu Bartha
Regia: Viorel Cioflică
Costume: Ludmila Cioflică
Suport Tehnic: Andreea Aron
 
Biletele (10 lei - preţ întreg; 5 lei - pentru elevi, studenţi şi pensionari) se pot găsi începând de vineri, 22 septembrie 2017, la Secretariatul Casei de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, între orele 09.00-15.00 sau la intrare.

Proiectul Stagiunea cu Skepsis 2017 are loc în perioada ianuarie-decembrie 2017, fiind un proiect de tineret, bazându-se pe motivarea acestuia de a se implica în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi de a participa la viaţa sa socioculturală. Prin acest proiect trupa de teatru şi umor Skepsis pregăteşte şi oferă publicului albaiulian pe întreg parcursul anului, după un program riguros, spectacole de teatru şi divertisment prezentate în sală sau în aer liber, ne anunţă Asociaţia Skepsis.

Parteneri ai proiectului Stagiunea cu Skepsis: Primăria Municipiului Alba Iulia, Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, Fundaţia Inter-Art Aiud, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.
 

CITEŞTE şi:
Taguri: spectacol clasic, dupa reteta Skepsis, pretioasele ridicole, Vasile Dinga, Rares Diodiu, Ludmila Cioflica

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>