#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Un scriitor albaiulian a renuntat la premiul Festivalului Blaga

Un scriitor albaiulian a renuntat la premiul Festivalului Blaga

Revista nr. 392 | 05-05-2017 | Alexandru Mitchievici


Ediţia a 37-a a Festivalului Internaţional Lucian Blaga de la Sebeş a început cu un mic scandal. Un scriitor a renunţat la prestigiosul premiu primit din partea organizatorilor Festivalului.


Este vorba despre scriitorul albaiulian Virgil Şerbu Cisteianu, editorul revistei culturale Gând Românesc. El a renunţat la premiul premit în cadrul Festivalului Internaţional „Lucian Blaga” 2017 la secţiunea eseu.

Cartea-eseu se intitulează „Lucian Blaga, viaţa şi opera în perioada comunismului” şi a fost publicată în anul 2016 la Editura Gens Latina.

Premiul oferit de organizatorii Festivalului Lucian Blaga ar fi constat în publicarea eseului la o altă editură, motiv pentru care Virgil Şerbu Cisteianu a renunţat politicos la premiu.

Eseul-carte reprezintă prima carte din istoria literaturii române care se ocupă în exclusivitate de viaţa şi opera lui Blaga în perioada comunismului.

Virgil Şerbu Cisteianu nu este supărat, dar spune că nu poate accepta republicarea cărţii sale la o altă editură: „Mulţumesc încă o dată onoratului juriu pentru această apreciere şi-i asigur pe membrii săi de toate consecinţele mele”.

Încheiem cu o întrebare retorică pe care şi-o pune Virgil Şerbu Cisteianu: „Fiind vorba de un mare şi apreciat Festival „Lucian Blaga”, îmi rezerv dreptul să întreb: unde sunt cele două lăzi de mărimea unui ambalaj ridicate de regretatul prof. Dan Dorin Ovidiu, de la fiica preotului Ioan laşiţă, doamna profesoară Voichiţa Muşat, care conţineau paltonul gri purtat de marele filosof şi alte obiecte care i-au aparţinut, fiindcă aceste obiecte, aşa cum era firesc, n-au ajuns după atâţia ani la Casa Memorială „Lucian Blaga” din Lancrăm?”.
 

CITEŞTE şi:
 
Taguri: scriitor albaiulian, a renuntat, Festivalul International Lucian Blaga, Virgil Serbu Cisteianu, gand romanesc

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>