#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Aparatura medicala de 2.159.000 lei pentru spitalele din Alba

Aparatura medicala de 2.159.000 lei pentru spitalele din Alba

Revista nr. 372 | 13-12-2016 | Alexandru Mitchievici


Cinci spitale din Alba Iulia, Abrud, Câmpeni, Aiud și Cugir au obținut bani de la Ministerul Sănătății pentru achiziţionarea de aparatură medicală, finanţarea urmând a se face prin Direcția de Sănătate Publică Alba.


Se vor achiziţiona aparatură și echipamente medicale în valoare de 2.159.000 de lei (adică aproape 500.000 de euro).

Aparatura achiziţionată:

1.Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia: computer tomograf, ventilator pulmonar, aparat anestezie

2.Spitalul Orășenesc Abrud: masă de operații cu cinci secțiuni, lampă scialitică pentru sălile de operații (două bucăți), monitor funcții vitale, aparat de stimulare limfatică, aparat pentru terapie cu unde de șoc

3.Spitalul Orășenesc Cîmpeni: aparat anestezie, electrocauter, aparat defibrilator defimonitor, aparat videolaringoscop

4.Spitalul Orășenesc Cugir: sistem digitalizat imagini radiologice, analizator urgentă hematologie, aparat ventilație mecanică, analizor urgentă biochimie, ecocardiograf Doppler bidimensional

5.Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud: aparat radiologie fix

Dezvoltarea și modernizarea spitalelor din județul Alba este o prioritate a Direcției de Sănătate Publică Alba, fiind inclusă în strategia de sănătate publică pentru anii 2017-2020, elaborată la inițiativa directorului acestei instituții, Alexandru Sinea. Lansarea strategiei de sănătate publică va avea loc vineri, la Instituția Prefectului Alba.  

„Continuăm susținerea spitalelor din județ în vederea obținerii de finanțări pentru achiziția de aparatură medicală modernă, extrem de necesară pentru asigurarea calității actului medical”, a declarat Alexandru Sinea.

Recent Spitalul Municipal Sebeş a obținut finanţare pentru un computer tomograf. Pentru cumpărarea tomografului s-au plătit 1.600.000 de lei, banii fiind asiguraţi de Ministerul Sănătăţii şi Primăria Sebeș.

În a doua jumătate a anului 2016 spitalele din județ au obținut finanțări de 3,3 milioane de lei de la Ministerul Sănătății care s-au derulat prin DSP Alba.
 
CITEŞTE şi:
 
 
Taguri: aparatura medicala, 2.159.000 lei, spitalele din Alba, Cimpeni, urgenta, Sebes, ministerul sanatatii

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>