#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Raspunsul dat de CS Unirea acuzatiilor aduse de atleta Ana Rodean

Raspunsul dat de CS Unirea acuzatiilor aduse de atleta Ana Rodean

Revista nr. 369 | 23-11-2016 | Alexandru Mitchievici


CS Unirea Alba Iulia răspunde acuzaţiilor făcute de atleta Ana Rodean, singura sportivă din judeţul Alba prezentă la Jocurile Olimpice de la Rio, care în octombrie a devenit campioană naţională în proba de maraton.

 
Într-o postare publică pe facebook în urmă cu câteva zile, Ana Rodean a solicitat demisia preşedintelui CS Unirea, economistul Liviu Coacăză.
 
 
 

Iată comunicatul dat de CS Unirea Alba Iulia:

„Clubul Sportiv UNIREA Alba Iulia - club fanion al judeţului Alba
 
Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia recunoaşte meritele tuturor sportivilor care au făcut şi fac cinste clubului nostru, a sportului judeţean şi naţional, şi acordă credit tuturor tinerilor de perspectivă care sunt angrenaţi în competiţiile de tineret, juniori şi cadeţi.
 
În cadrul clubului se regăsesc un număr de 7 secţii de sport (atletism, judo, haltere, box, tenis de masă, orientare şi culturism) din care 6 sunt funcţionale, iar secţia de culturism a fost suspendată.
 
Este important să recunoaştem public meritele sportivei Ana Veronica Rodean (dublă legitimare), a antrenoarei Mariana Bucerzan, cea care a contribuit la şlefuirea talentului ei, şi nu în ultimul rând antrenorului Avram Gabriel, cel care s-a ocupat ulterior de pregătirea sportivei, după ce aceasta a ieşit din juniorat.
În ceea ce priveşte transparenţa, vă informăm pe dumneavoastră în mod public că realizarea bugetelor de către MTS, aşa cum reiese din documentul ataşat, CS Unirea are alocate venituri doar din subvenţii MTS, repartizate pe trimestre, în cuantum de 461.000 lei pentru anul 2016.
 
Aceste venituri se consumă în baza OMFP 179212A02 - Ordin ALOP ACTUALIZAT, adică după normele metodologice privind angajarea, lichidarea, ordonantarea şi plata cheltuielilor, precum şi orgarizarea, evidenţa şi raportarea angajamentelor bugetare.
 
Evidenţa angajamentelor bugetare este ţinută de compartimentul financiar-contabil, iar fiecare credit bugetar consumat se raportează la MTS (Ministerul Tineretului şi Sportului).
 
În ceea ce priveşte alocarea acestor bugete pe secţii, sigur se ţine cont şi de performanţele obţinute de sportivii unei anumite secţii, dar se ţine cont şi de perspectivele altor sportivi tineri, juniori şi cadeţi din cadrul celorlalte secţii sportive.
Aici este necesar să evidenţiem sportivii tineri care au făcut performanţă şi anume:
 
La secţia:
 
Atletism - sub coordonarea anttenorilor Mariana Bucerzan si Mihaela Vlas s-au remarcat sportivii:
IGNA PAŞCA LORENA - locul 1 la CN juniori III Cluj-Napoc a- Campioană naţională
FLEŞER GEORGE 4 medalii la CN Cadeţi astfel; loc II la 3.000m, loc II la 4.000m, loc III la 800m şi loc II la 1.500m
 
Haltere - sub coordonarea antrenorului Ioan Frăţila s-au remarcat sportivii:
BALAŞ GEORGE campion naţional cat.77kg cadeţi (13-15 ani)
GANGA OVIDIU loc II cat. 62kg - cadetţi
TURUŞ DAN IOAN loc III CN +105kg juniori I, loc III CN +105 kg tineret
 
Considerăm că şi aceşti sportivi, de perspectivă, merită toată atenţia noastră şi lista poate continua şi cu secţia box sau judo.
 
La categoria seniori, subliniem performanţele sportivilor de la secţia Orientare sub coordonarea antrenorului Marius Anghel:
BOGYA TAMAS - loc III CN Semimaraton Oradea
loc I C MTB Baia Mare
loc VIII echipe Campionat Mondial Slovenia
BRABIESCU-CĂLINESCU PAUL - loc II la CN pe echipe Comarnic
loc II CN Orientare în Alergare Iaşi
loc II CN de Orientare pe timp de noapte la Craiova
MILEA RADU - loc II CN pe echipe - Comarnic
 
Pentru informarea publicului şi a dumneavoastră vă prezentăm situaţia bugetară consumată până în 18 noiembrie 2016 pe secţii.
 
Sumele cuprind cheltuieli legate de calendarul competiţional, pregătire, indemnizaţii sportive şi alte cheltuieli (taxe, vize, vizite medicale etc.) în cuantum de:
ATLETISM - 32.260,54 lei
JuDO - 10.652,32 lei
HALTERE - 11.954,30 lei
TENIS DE MASĂ - 4.904,83 lei
ORIENTARE - 20.007,52 lei
BOX - 31343,51 lei
CULTURISM - 0.00 lei
 
Clubul sportiv Unirea face următoarea precizare: sumele care se ordonanţează şi se plătesc către sectii, se consumă în baza referatelor emise de către antrenori în fiecare lună calendaristică.
 
În ceea ce o priveşte pe Ana Veronica Rodean, aceasta a fost exclusă în unele din referatele emise de antrenorul Avram Gabriel, pe motiv că a fost recompensată cu indemnizaţii sportive de catre Clubul Sportiv Reşiţa, ba mai mult referatele pentru indemnizaţiile sportive pe lunile iulie, septembrie, octombrie şi noiembrie au fost făcute toate, precizam toate, în data de 04.11.2016, iar cele pentru premiere în data de 17.11.2016.
Este important să anunţăm că în anul 2015 antrenorul Avram Gabriel a exclus-o total din referatele sale pe sportiva Ana Rodean din diferite motive, dar în analiza făcută împreună cu directorul de atunci, Corneliu Mureşan, am convenit ca Ana Rodean să primească indemnizaţiile sportive pe 2015, cu toată opoziţia antrenorului.
 
Este de datoria clubului să asigure, atât cât permite bugetul, suportul financiar necesar pentru fiecare secţie prin prisma performanţei sportive, dar şi pentru viitorul acelor sportivi juniori care cresc şi vor obţine performanţe”.
 
 
CITEŞTE şi:
 
Taguri: raspunsul, Liviu Coacaza, CS Unirea, acuzatii, atleta Ana Rodean, Alba Iulia

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>