#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Campion national... de talie mondiala

Campion national... de talie mondiala

Revista nr. 369 | 21-11-2016 | Alexandru Mitchievici


Andrei Irimie are 26 de ani şi este legitimat la Clubul Sportiv Zamolxis Alba Iulia, numărându-se printre participanţii la Campionatul Naţional de Powerlifting - Împins din Culcat, de la Sibiu, 18-19 noiembrie 2016.


Născut la 12 iulie 1990, Andrei evoluează la categoria 83 kg, reuşind să ridice 265 kg la competiţia de la Sibiu. Reuşita sa este de nivel mondial, dar nu poate fi omologată decât pentru... România.

Andrei Irimie ne-a declarat: „A fost o competiţie pentru care nu pot să zic că m-am pregătit doar o anumită perioadă. Powerlifting-ul este un sport care seamănă cu un maraton, nicidecum cu un sprint, şi prin urmare clădirea rezultatelor are loc de la an la an. În ceea ce mă priveşte mă antrenez de 6 ani, 5 zile pe săptămână, 3 ore pe zi. La capitolul cele mai bune rezultate, am reuşit 265 kg la proba de împins din culcat, lucru care mi-a adus locul 1 la categoria de greutate 83 de kg, locul 1 la OPEN Seniori şi un nou record naţional, stabilit precedent tot de către mine. Această încercare la 265 de kg reprezintă egalarea recordului mondial la categoria mea de greutate într-o competiţie de Powerlifting (3 probe - genuflexiuni, împins din culcat şi îndreptări).

Suntem o echipă numeroasă care reuşeşte de fiecare dată să se impună la campionatul naţional pe echipe. Avem sportivi valoroşi în toate categoriile de greutate, pe scurt dominăm acest sport la fiecare categorie. La acest campionat, colegii mei Andrei Cioflică, Ovidiu Pănăzan, Dan Turuş, Daniel Ordean, Sebastian Cleja şi Cătălin Buciuman au reuşit clasări pe podium şi rezultate demne de clasări internaţionale importante.
 
Cu gust amar menţionez însă despre condiţiile neprielnice de care dispunem în pregătire şi despre lipsa sprijinului din partea autorităţilor locale. Consider că prezenţa unei federaţii cu interes naţional în „Cealaltă Capitală" ar trebui să atragă mai multă atenţie şi sprijin, iar sportivii care duc numele oraşului peste hotare să fie mai bine băgaţi în seamă.
 
Una peste alta, împreună cu lotul României condus de Ovidiu Pănăzan, în prezent antrenorul echipei din Alba Iulia şi responsabilul pentru rezultatele sportivilor, ne pregătim pentru Campionatul European de Powerlifting care o să se desfăşoare în Malaga - Spania în primavara anului 2017”.
 

CITEŞTE şi:

 
 
Taguri: Andrei Irimie, campion national, talie mondiala, Ovidiu Panazan, Dan Turus, Andrei Cioflica

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>