#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Profesorul Zdzislaw Hryhorowicz, doctor honoris causa al universitatii din Alba Iulia

Profesorul Zdzislaw Hryhorowicz, doctor honoris causa al universitatii din Alba Iulia

Revista nr. 32 | 26-05-2010 | Alexandru Mitchievici

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia organizează festivitatea de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa unui prieten din Polonia: este vorba de prof. univ. dr. hab. Zdzisław Hryhorowicz de la Universitatea „Adam Mickiewicz” din Poznań.
Ceremonia va avea loc vineri, 28 mai 2010, la Centrul de Conferinţe „Gaudeamus” al Universităţii „1 Decembrie 1918” (din zona Schit).
„Activitatea profesorului Hryhorowicz este una care gravitează în jurul postmodernismului şi exilului românesc sau/şi al literaturii române contemporane. Printre preocupările sale se află şi traducerile din limba română în limba polonă, urmând ca în cursul anului 2009 să apară sub semnătura dumnealui, la Editura Green Galery din Varşovia, traducerea romanului „Legături bolnăvicioase” de Cecilia Ştefănescu. În anul 2007, profesorul Zdzisław Hryhorowicz a primit din partea Preşedintelui României Ordinul „Meritul Cultural”, Gradul de Ofiţer, pentru merite deosebite în promovarea culturii şi literaturii române. Sub conducerea lui Zdzisław Hryhorowicz, cel care a preluat cârma catedrei la pensionarea deja regretatului profesor Misterski, Catedra de Românistică de la Poznań a înflorit şi s-a dezvoltat, având astăzi cadre didactice specializate, adevăraţi specialişti în studiile de românistică”, după cum afirmă Emilia Ivancu într-un articol apărut pe www.proza.ro/
Prof. univ. dr. hab. Henryk Misterski este întemeietorul Catedrei de Limba şi Literatura Română de la Universitatea din Poznań. Profesorul Misterski s-a stins din viaţă la data de 26 iulie 2009.

*S-a folosit articolul Emiliei Ivancu, „O altă poveste a limbii române: limba română la Poznań, Polonia”

Taguri:Zdzislaw Hryhorowicz, doctor honoris causa, universitatea, Alba Iulia

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>