#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Bratarile dacice de aur revin la Alba Iulia... de data aceasta 12 bratari

Bratarile dacice de aur revin la Alba Iulia... de data aceasta 12 bratari

Revista nr. 32 | 25-05-2010 | Alexandru Mitchievici

În perioada 26 mai-10 iunie, muzeul albaiulian găzduieşte expoziţia „Mirajul aurului”. Aceasta este a patra expoziţie a brăţărilor dacice de aur la Alba Iulia, dar este pentru prima dată când aici vor fi expuse 12 asemenea brăţări. Prima expoziţie a brăţărilor la Muzeul Unirii a avut loc în perioada februarie-martie 2007, când au fost prezente cinci brăţări dacice de aur - au mai urmat alte două expoziţii, iar numărul brăţărilor (recuperate de pe piaţa neagră a obiectelor de artă) a crescut. Brăţările au fost sustrase de către braconieri din siturile arheologice de la Sarmizegetusa Regia în anii 2000-2001, ele ajungând prin trafic pe piaţa occidentală de obiecte de artă.
Alături de brăţări vor mai fi prezentaţi kosoni dacici, sau piese de podoabă, precum cele provenite din cetatea dacică de la Căpâlna şi recuperate de autorităţi anul trecut din mâinile braconierilor arheologici. Unele piese sunt datate la circa 4.000 ani vechime.
Vernisajul expoziţiei are loc miercuri, 26 mai, de la ora 12.00.
Evenimentul are loc în cadrul Zilelor Municipiului Alba Iulia şi este organizat de Muzeul Naţional al Unirii, Muzeul de Istorie al României, DJCPN Alba, Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia.

Taguri:bratarile dacice, de aur, traficate, braconaj, arheologic, Alba Iulia, a patra oara

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>