#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Ofertele toamnei la Apulum Agraria 2016

Ofertele toamnei la Apulum Agraria 2016

Revista nr. 363 | 23-09-2016 | Alexandru Mitchievici


Vineri, 23 septembrie 2016, la Alba Iulia a început a XXV-a ediţie a târgului toamnei Apulum Agraria, un eveniment la care participă peste 160 de expozanţi. Albaiulienii pot găsi la târg fructe, legume, miere şi alte produse apicole, produse lactate, tot aici sunt prezenţi crescători de vaci, oi, păsări, iepuri, câini şi măgăruşi, struguri, must şi vin, utilaje agricole şi seminţe, dar nu lipsesc nici comercianţii de mici, plăcinte, prăjituri, siropuri, dulceţuri etc.


La deschidere au participat mai mulţi oameni politici şi din administraţia judeţeană: senatorul Alexandru Pereş, deputaţii Călin Potor şi Clement Negruţ, viceprimarul Paul Voicu, Florin Roman - vicepreşedintele CJ Alba, viceprimarul Paul Voicu, Corneliu Orzea - Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Alba, Mircea Dorel Rus - directorul Direcţiei pentru Agricultură Alba. Preşedintele Consiliului Judeţean Alba Ion Dumitrel lipseşte de la eveniment, fiind plecat cu o delegaţie în China.

Pentru prima dată la târg este prezent şi un crescător de măgăriţe de la Certege (lângă Cîmpeni), Aurel Stan. Având o mică fermă de familie de un an de zile, Aurel Stan a ajuns astăzi să crească 20 de măgăriţe, livrând lapte şi brânză la Cîmpeni, Cluj şi Alba Iulia. De notat că un litru de lapte de măgăriţă costă 100 de lei, fiind recomandat în prevenirea unor boli.

A atras mulţi curioşi şi tractoarele lui Ştefan Varro, cel care deţine o firmă de utilaje agricole lângă Aiud: Agro Varro, Gârbova de Aiud.

Ca şi 2015, Asociaţia Judeţeană a Crescătorilor de Bovine Alba va face un viţel la proţap pentru toţi doritorii.

Târgul toamnei se închide duminică, 25 septembrie 2016.
 

CITEŞTE şi:
 
 

Ofertele toamnei la Apulum Agraria 2016 Ofertele toamnei la Apulum Agraria 2016 Ofertele toamnei la Apulum Agraria 2016 Ofertele toamnei la Apulum Agraria 2016 Ofertele toamnei la Apulum Agraria 2016 Ofertele toamnei la Apulum Agraria 2016 Ofertele toamnei la Apulum Agraria 2016 Ofertele toamnei la Apulum Agraria 2016 Ofertele toamnei la Apulum Agraria 2016 Ofertele toamnei la Apulum Agraria 2016 Ofertele toamnei la Apulum Agraria 2016 Ofertele toamnei la Apulum Agraria 2016
Taguri: oferta toamnei, targul, Stefan Varro, Garbova, vitel la protap, pasari, magarite, miere, vin

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>