#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Polgar Levente, sportivul uitat de autoritatile din judetul Alba

Polgar Levente, sportivul uitat de autoritatile din judetul Alba

Revista nr. 358 | 06-09-2016 | Alexandru Mitchievici


A fost primul sportiv român care a parcurs ţara de la un cap la altul în fugă: în perioada iunie-iulie 2016, Levi a parcurs 1.011 km de la Jimbolia la Vama Veche. În august 2016 a urmat participarea la Ultra-Trail du Mont Blanc din Alpi, un ultramaraton montan care are loc pe teritoriul a 3 ţări: Franţa, Italia şi Elveţia. De notat că s-a clasat pe locul 1.068 din cei 3.000 de participanţi, abandonul în competiţie fiind de 46 la sută (1.400 sportivi). În istoria UTMB (competiţie de talie mondială) aiudeanul nostru este primul sportiv cu dizabilitate (nu are un braţ) care se califică şi termină competiţia. În 2016, din cei 10 români doar 6 au încheiat-o, unul fiind Levi.


Alţi sportivi au fost premiaţi de autorităţile judeţene sau naţionale: Avram Iancu (care a parcurs Canalul Mânecii în înot), Tiberiu Uşeriu (câştigătorul Arctic Ultra Marathon), Andrei Roşu şi Vlad Tănase (care s-au aflat printre câştigătorii Arctic Ultra Marathon).
 
Chiar dacă a fost primit festiv (cu un tort frumos şi o diplomă) pe stadionul din Aiud după ce a parcurs în fugă România, Polgar Levente pare că a fost uitat de autorităţile judeţene.

La 34 de ani, după reuşitele sale, credem că Polgar Levente ar merita mai mult în judeţul Alba: o recunoaştere oficială sau chiar o mică finanţare... pentru că vrând, nevrând la evenimentele sportive Polgar Levente reprezintă, promovează judeţul Alba, este o părticică din imaginea acestui judeţ.
 
 
CITEŞTE şi:
 
Taguri: Levente Polgar, sportivul, uitat, autoritatile, judetul Alba, consiliul judetean, competitie mondiala, Romania

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>