#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
CSU Alba Iulia s-a retras din Liga Nationala de baschet feminin

CSU Alba Iulia s-a retras din Liga Nationala de baschet feminin

Revista nr. 358 | 02-09-2016 | Alexandru Mitchievici


Echipa de baschet feminin CSU Alba Iulia nu va lua startul în noul sezon competițional al Ligii Naționale de Baschet Feminin, se arată într-un comunicat al clubul din Cetatea Unirii.


„Clubul a decis retragerea echipei din prima ligă feminină din cauza problemelor financiare, aflându-se în acest moment în imposibilitatea reală de a susține din punct de vedere al banilor noul sezon competițional. În aceste condiții, clubul a decis să retragă echipa din Liga Naţională de Baschet Feminin pentru sezonul 2016/2017 și să rezilieze contractele antrenorului Miroslav Popov și a sportivelor transferate în acestă vară pe cale amiabilă”, se mai arată în comunicat.

„Cu toate acestea echipa de baschet nu va fi desființată, ci se va înscrie în Liga I de baschet feminin. Formația CSU LPS Alba Iulia va fi antrenată de Nicușor Marcu și va avea în componență sportive junioare de la Liceul cu Program Sportiv, studente ale Universității 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, plus Alexandra Uiuiu, baschetbalistă care a făcut parte din formația prim-divizionară timp de mai multe sezoane, respectiv Georgiana Plăvițu, adusă în această vară la echipă, cu care se va încerca promovarea pentru sezonul 2017/2018 al Ligii Naționale, se mai arată în comunicatul CSU Alba Iulia.

CSU Alba Iulia a încheiat pe locul 2 în campionatul naţional de baschet feminin sezonul 2015-2016. În 2014 albaiuliencele au câştigat Liga Europei Centrale la baschet feminin în faţa jucătoarelor de la ICIM Arad. În 2016, CSU a repetat această performanţă impunându-se în faţa celor de la Flying Foxes din Viena, Austria, cu scorul de 71-55.
 
 
*În sezonul 2014-2015 echipa de baschet feminin CSU Alba Iulia a avut un buget de pornire de 150.000 de euro, antrenor străin (sârbul Miroslav Popov) şi mai multe jucătoare străine. În octombrie 2015 sârbul Miroslav Popov a primit şi conducerea echipei naţionale a României de baschet feminin...
 
Din echipa de baschet făceau parte în mod constant 1-2 jucătoare originare din judeţul Alba, restul erau aduse din altă parte. O stiuaţie ciudată, administraţia judeţeană preferând să plătească jucătoare care nu au legătură cu judeţul, deşi putea creşte, putea dezvolta o echipă formată din sportive din judeţ.
 
**De notat că cele mai premiate echipe din judeţul Alba sunt finanţate cu bani de la bugetul CJ Alba şi de la bugetele locale: echipa feminină de baschet CSU Alba Iulia, echipa de volei feminin Alba Blaj... 
 

CITEŞTE şi:
 
 
Taguri: CSU Alba Iulia, s-a retras, liga nationala, baschet feminin

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>