#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Expozitie de arta plastica pentru bolnavii de cancer din Alba Iulia

Expozitie de arta plastica pentru bolnavii de cancer din Alba Iulia

Revista nr. 31 | 21-05-2010 | Alexandru Mitchievici

Galeria Municipală de Artă din Alba Iulia a găzduit una din cele mai frumoase expoziţii de artă plastică din ultimii ani. Frumuseţea vine însă mai ales din generozitatea unor artişti plastici din judeţ şi din ţară care şi-au donat lucrările personale pentru a fi vândute în cadrul campaniei „Îngeri Păzitori”. Expoziţia se numeşte astfel pornind de la campania condusă de dr. Răzvan Curcă pentru realizarea unei secţii moderne de Oncologie la Spitalul Judeţean Alba.
Aşadar mai mulţi artişti din judeţul Alba şi din ţară au donat obiecte în valoare estimată la 100.000 lei - printre obiectele donate se numără şi o pictură de Ovidiu Paştină al cărei preţ este estimat la 3.000 euro. În cadrul vernisajului (care a avut loc marţi, 18 mai 2010) lucrările au fost prezentate de curatorul expoziţiei Traian Mârza, iar de faţă au fost prezenţi numeroase oficialităţi locale: primarul Mircea Hava, preşedintele Consiliului Judeţean Alba Ion Dumitrel, viceprimarul Paul Voicu, consilierii locali Gabi Pleşa, Sorin Coşeriu - PNL, respectiv Mihai Baco, Vasile Cornea, Pavel Popa „Pistol”, Cornel Cimpoeş - PDL. Evident de faţă a fost dr. Răzvan Curcă - specialist în oncologie, cel care conduce acţiunea de strângere de fonduri pentru secţia de Oncologie. Acţiunea aceasta va fi continuată vineri, 28 mai, la Traseul celor Trei Fortificaţii, unde va avea loc o licitaţie a tablourilor din expoziţia „Îngeri Păzitori”.
Până în momentul de faţă, din donaţii pentru secţia de Oncologie s-au strâns 50.000 lei.
Evenimentul a debutat cu un protest al unor artişti albaiulieni: Dan Crecan, Diana Ţuculescu, Alexandru Antonescu, Gheorghe Udrea, Nicolae Ispas, Mihai Ariciu, Floare Muntean, Sorina şi Leontin Ţibacov şi alţii. Aceştia au protestat public şi au discutat cu primarul Mircea Hava faţă de Traian Mârza, pe care îl acuză că ar fi făcut o adunare generală ne-statutară la Uniunea Artiştilor Plastici filiala Alba, adunare în urma căreia Traian Mârza a ajuns preşedintele filialei. Practic în momentul de faţă filiala Alba a UAP este împărţită în două: una condusă de Traian Mârza, cealaltă condusă de Dan Crecan, preşedinte ales statutar în fruntea filialei la sfârşitul lunii ianuarie 2010 - atunci a primit al doilea mandat ca preşedinte al UAP Alba.


Expozitie de arta plastica pentru bolnavii de cancer din Alba Iulia Expozitie de arta plastica pentru bolnavii de cancer din Alba Iulia Expozitie de arta plastica pentru bolnavii de cancer din Alba Iulia Expozitie de arta plastica pentru bolnavii de cancer din Alba Iulia Expozitie de arta plastica pentru bolnavii de cancer din Alba Iulia Expozitie de arta plastica pentru bolnavii de cancer din Alba Iulia Expozitie de arta plastica pentru bolnavii de cancer din Alba Iulia Expozitie de arta plastica pentru bolnavii de cancer din Alba Iulia Expozitie de arta plastica pentru bolnavii de cancer din Alba Iulia
Taguri:expozitie, arta plastica, bolnavii de cancer, Alba Iulia, Ingeri Pazitori, oncologie, Razvan Curca

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>