#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Distrugerea sportului albaiulian in lunga domnie a primarului Mircea Hava

Distrugerea sportului albaiulian in lunga domnie a primarului Mircea Hava

Revista nr. 352 | 25-07-2016 | Alexandru Mitchievici


Stadionul de fotbal Cetate din Alba Iulia a ajuns astăzi un depozit pentru containerele de deşeuri achiziţionate de CJ Alba. Sportul, fotbalul sunt ceva ocazional pe stadionul unde au jucat cândva Steaua, Universitatea Craiova şi Dinamo.


Înfiinţată în anul 1924, echipa FC Unirea a ajuns la apogeu după 1989. A jucat de 2 ori în prima ligă de fotbal: în perioada 2003-2005 şi în sezonul 2009/2010. În anul 2013 clubul a fost desfiinţat, fiind refăcut în 2014. Primarul Hava a profitat din plin ca imagine publică de promovarea echipei FC Unirea în prima ligă, dar ulterior clubul a fost parazitat de oamenii primarului şi adus la faliment. 

Opoziţia (PSD-ALDE-Mircea Trifu) din Consiliul Local Alba Iulia a cerut constituirea unei comisii care să verifice anumite aspecte privind Stadionul Cetate (pe care a evoluat FC Unirea). Comisia va avea în vedere:
1.analiza situaţiei financiare, materiale şi administrative a stadionului FC Unirea Alba Iulia
2.verificarea legalităţii şi a destinaţiei surselor de finanţare acordate de Primăria Alba Iulia către FC Unirea
3.elaborarea unei analize pentru dezvoltarea infrastructurii stadionului FC Unirea Alba Iulia
4.formularea unor propuneri către Consiliul Local Alba Iulia în vederea susţinerii financiare şi materiale pentru reabilitarea infrastructurii stadionului FC Unirea Alba Iulia
5.organizarea de dezbateri publice cu societatea civilă şi persoane interesate, în vederea găsirii unor soluţii de îmbunătăţire a infrastructurii stadionului FC Unirea Alba Iulia.
 
Constituirea sau nu a comisiei privind Stadionul Cetate face subiectul unui proiect care va fi dezbătut în şedinţa Consiliului Local Alba Iulia de marţi, 26 iulie 2016.

Raportul comisiei ar trebui să fie făcut public până în 30 august 2016.
 
 
Distrugerea bazelor sportive în ultimii 20 de ani

În mandatele primarului Mircea Hava (primar în funcţie din 1996) sportul a fost subminat, terenurile sportive fiind distruse intenţionat.

Iată „realizărili” primarului Hava în lungile sale mandate de edil:

1.Stadionul de rugby Transloc a fost transformat într-o piaţă (Piaţa Pascu), în spaţii de producţie, spaţii comerciale.

2.Stadionul de fotbal Mecanica a fost transformat în aşa-numitul Alba Mall, complex comercial (o arătare arhitecturală grotescă), de multe ori cu spaţii comerciale neocupate şi cu puţini clienţi.

3.Terenul 3 al Stadionului Cetate (Unirea) a fost cedat, pe el construindu-se blocuri de locuinţe (este vorba de locuinţe sociale, cel puţin oficial).

4.Ştrandurile din zona Schit (unul pentru adulţi, altul pentru copii) au fost lăsate în paragină. Aici Primăria Alba Iulia intenţionează realizarea unui spaţiu de relaxare fără bazine de înot. În acest moment în municipiul Alba Iulia nu există nici un ştrand public !!!

5.Bazinul Olimpic a fost mai mult închis în ultimii ani (din toamna anului 2010 până pe 18 iulie 2014), astfel că sportivii de performanţă au făcut ZILNIC naveta la bazinul din Deva. Astăzi, 26 iulie 2016, bazinul este închis pentru, aţi ghicit,... reparaţii !
 
 
CITEŞTE şi:

 
 
Taguri: sportul albaiulian, ruinat, administratia locala, bazin, mecanica, microbisti, primaria, reparatii, paragina

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>