#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Alergatorul Polgar Levente Ioan si ciclistul Viorel Rimniceanu, 1.000 km prin tara

Alergatorul Polgar Levente Ioan si ciclistul Viorel Rimniceanu, 1.000 km prin tara

Revista nr. 348 | 30-06-2016 | Alexandru Mitchievici


Dublă premieră naţională: un alergător aiudean de 34 de ani, Polgar Levente Ioan, şi un tânăr ciclist de 26 de ani din Petrila, Viorel Florin Rîmniceanu, sunt autorii a două recorduri naţionale. Ei vor să traverseze (unul pe bicicletă, altul pe jos) România de la vest la est în 11-13 zile.


Polgar Levente Ioan este primul care aleargă 1.000 de km, dintr-o parte în cealaltă a ţării. În acest este primul tandem ciclist-alergător care fac acest traseu de 1.000 km.

Marşul celor doi a început duminică, 26 iunie, ora 10.30, la Vama Jimbolia, şi se va încheia în 11-13 zile în Vama Veche.

Aiudeanul a fost susţinut în acest demers de Oana Badea din Aiud, Ştefan Szekely din Aiud, Liviu Tudoran - şeful voluntarilor de la Aiud Maraton, Pegas, Puremotion Cluj, Asociaţia Handicapaţilor Neuromotori din România filiala Arad, Invictus România (asociaţie a militarilor cu diferite dizabilităţi).

„A fost un coleg (Cătălin) de 19 ani care n-a reuşit să ducă lupta până la capăt. Una peste alta am avut un trase frumos, România este o ţară frumoasă, dar extrem de periculoasă pentru alergători şi biciclişti. La un moment dat s-a oprit un şofer maghiar să vadă dacă suntem OK, mulţi tirişti ne-au ocolit pe partea cealaltă de mers, dar au fost şi unii care au trecut la limită pe lângă noi, fără să le pese de noi, dacă ne accidentează”, ne-a declarat cu amărăciune Polgar Levente.

Joi, 30 iunie 2016, cei doi alergători au plecat din Orăştie, vor ajunge la Sebeş şi atacă Sibiul, unde vor ajunge probabil vineri, 1 iulie...

Fizic Levi se simte OK, are degetele de la picioare umflate şi a schimbat deja o pereche de încălţăminte. Noaptea cei doi dorm în hamace, pe marginea drumului, unde găsesc copaci.

Levi, Florin, Mult Succes!
 
 
*De notat că alergătorul aiudean în urma unui accident şi-a pierdut o mână!
 
 
CITEŞTE şi:
 
 
Taguri: alergatorul, Levente Polgar, ciclistul Viorel Rimniceanu, 1.000 km, tara, soferi, tiristi, atletism

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>