#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Cele mai importante partide romanesti sunt conduse de... pedelisti

Cele mai importante partide romanesti sunt conduse de... pedelisti

Revista nr. 346 | 13-06-2016 | Alexandru Mitchievici


Vasile Blaga, Liviu Dragnea şi Traian Băsescu conduc cele mai importante partide din România anului 2016. Cei trei au fost membri şi lideri ai Partidului Democrat într-o perioadă în care partidul era membru al Internaţionalei Socialiste.


Istoria este sinistră, dar nu învăţăm nimic din ea.

În 1992 FSN-ul lui Ion Iliescu se rupea în două: Partidul Democrat (FSN) şi Frontul Democrat al Salvării Naţionale. PD (FSN) era controlat de Petre Roman, Traian Băsescu, Vasile Blaga, iar FDSN-ul era condus cu mână forte de Ion Iliescu.

La 24 de ani de la ruperea FSN-ului, 3 partide sunt conduse de foşti membri ai PD (FSN), devenit PDL în anul 2007:

Liviu Dragnea - PSD
Vasile Blaga - Noul şi Marele PNL
Traian Băsescu - PMP
 
Trei pedelişti, fesenişti de top...

Liviu Dragnea a fost membru PD în perioada 1994-2000. În 2000 Dragnea „s-a transferat” la PSD, iar din 2015 este preşedinte al social-democraţilor.

Vasile Blaga a fost ales deputat FSN la 20 mai 1990. În anii următori a devenit lider al PD (FSN), PD, PDL, iar astăzi este copreşedinte al Noului PNL.

Traian Băsescu a condus Partidul Democrat timp de 3 ani, din 2001 până în 2004, dar şi (neoficial) după ce a devenit preşedinte al României în 2004. Din 27 martie 2016, Băsescu conduce în mod oficial Partidul Mişcarea Populară, anterior formaţiunea fiind condusă pe rând de Elena Udrea şi Eugen Tomac.

Despre Liviu Dragnea, wikipedia.ro spune citând evz.ro: „Membru al Partidului Democrat (PD) din anul 1994 și vicepreședinte al PD Teleorman din 1995 până în 2000. La alegerile locale din 1996, obține un mandat de consilier local în Turnu Măgurele, din partea PD. În perioada 1996-2000, Dragnea a fost prefect al Județului Teleorman. În anul 2000, părăsește PD și se înscrie în Partidul Social Democrat (PSD), iar în anul 2005 devine vicepreședinte al PSD. La alegerile locale din 2008, a câștigat funcția de președinte al Consiliului Județean Teleorman, pentru al treilea mandat consecutiv, primul fiind obținut în anul 2000, sub sigla Partidului Democrat”.
 
 
 
 
Scurtă istorie (neromanţată) a Partidului Democrat

1992 - Frontul Salvării Naționale (condus de Petre Roman) a fuzionat cu Partidul Democrat şi a păstrat numele... PD (FSN)
1994 - Partidul Democrat a fuzionat cu Partidul Democrat al Muncii
1997 - Partidul Democrat a fuzionat cu Partidul Unității Social-Democrate și cu Frontul Democrat Român
2001 - Partidul Democrat a fuzionat cu Alianța Națională, o formaţiune de securişti condusă de Virgil Măgureanu (Asztalos Imre), directorul SRI în primii 7 ani ai regimului Iliescu
2007 - Partidul Democrat a fuzionat cu Partidul Liberal Democrat (partid rupt de preşedintele Băsescu din vechiul PNL), formând Partidul Democrat Liberal
2014 - Partidul Forța Civică (a dubiosului Mihai Răzvan Ungureanu, băiat de la servicii) a fuzionat prin absorbție cu PDL
2014 - Partidul Democrat Liberal fuzionează cu Partidul Național Liberal. Noua formațiune se numește nici mai mult, nici mai puţin... Partidul Național Liberal

PD a fost membru în Internaţionala Socialistă între 1996 şi 2005. În 5 și 6 februarie 1999, PD a organizat la București întrunirea Comitetului Internaționalei Socialiste pentru Europa Centrală și Răsăriteană.
 
Timp de mai mulţi ani PD-ul a blocat intrarea PDSR-ului în Internaţionala Socialistă. Aderarea PDSR-ului la Internaţionala Socialistă s-a petrecut abia după unirea cu PSD-ului lui Sergiu Cunescu (Alexandru Athanasiu era preşedinte executiv)... în anul 2001.
 
 
În loc de concluzie:
 
Corneliu Coposu: „Blestemul României va fi ca peste 20-25 de ani (ţara) să fie condusă de acelaşi FSN şi pe stânga, şi pe dreapta eşicherului politic” (conform www.corneliu-coposu.eu)...
 
 
 
Foto: stiripesurse.ro
 

CITEŞTE şi:
 
 
Taguri: acesti pedelisti care ne conduc, partide romanesti, Traian Basescu, Liviu Dragnea

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>